Тиша, над світом мовчить тиша. Над безлистими деревами, над крицевою землею. Сталеві хмари висять над містом, зазираючи розпачливо в очі землі, повітря важке на дотик, на смак, на колір, на запах. Яке оманливе це безгоміння! Природа чекає чогось і моя душа теж. Можливо й дива, можливо й не дива. Жду! І раптом ворота небесні відчиняється і зачинають бриніти білою чистотою, сніжною і сніжливою - летить тремтливе диво. Найкраща мисткиня у всесвіті виплітає габу білу над світом з вишуканих ниток гобелених. Маленькі досконалі мережки-сніжинки, завіяні в орнамент лілейності. Зима. Сніг.
Сніг цілує ноги землі, лагідно та легко торкаючись своїми м’якими крижаними губами її тіла, пестячи, зводячи з розуму, але не стужею, а зігріваючи, мов жагучий коханець, собою.
Дзелень-пух-м'якість-спокій-душа-сяйво.
Сніг загортає мене у свою лілейну намітку, бере за руки, припрошуючи у танок. І вже за опоною сніжності не видно світу, криця стає сяйливою, пустка – досконалою. Біле робиться невинним, а невинність – незайманістю. Танцюй, сніжносте, над світом, а ти, прале, гаптуй сріблом ніжне плетиво. Хай втішає чаклунка втомлені душі своєю м’якістю та довершеністю. Бо то і не сніжинки наче, а лебединнокрилі янголи над світом летять… О, так - янголи. Під деревами, над деревами, у полі і над землею.
Йду незайманою стежиною, сніжність завалює світ, бо струшує небесна княгиня сяйво зі своїх фелонів на землю. Зупиняюся заворожено, зачаровано під сосною. Вітерець розманіжено і жалібно каламутить це безгоміння своїм схлипуванням. Здається, на мить, що поруч теленькають дзвіночки смутно і плаксиво. Чи це вітер дмухає у срібну сурму, смутний вітер?
Крапля, важка, волога, тепрпка, падає мені на щоку. То не марення – ні, і не мої сльози. Хтось плаче під небом, над світом. Біле його крило зачіпає лілейну намітку сосни, струшуючи мені під ноги срібні чари. То янгол тужить-побивається. Той, що має душу чисту й довершену, безсмертну, що знає все про досконалість, вірить і вміє прощати, тримаючи в пригорщах вічність. Сьогодні він заздрить мені – людині зі смертним тілом, тлінним та недосконалим. Бо воно може відчувати цю ніжність і трепет пралі-зими на дотик, на смак, на біль, на стужу та холод - сніг на щоці і студінь в долонях, жар у серці.
Зима-сніг-новий день-прозорість марення та довершеність білого…
Радіє накритий спокоєм світ та бідкається сніжно завія, мов янгол плаче.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design