Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 19948, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.139.72.78')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Альтернативна історія

† Нічний мандрівник †

© ILONA NOSFERATU, 22-12-2009
Віднедавна у мене з’явилася звичка блукати нічними вулицями… Вночі місто зовсім інакше… Звуки повільно стихають, змінюються, вітер відносить їх кудись в далечінь, нічне повітря бринить спокоєм та темною тишею…
Переступивши поріг свого дому і зробивши кілька кроків спиняюся на сходах відчуваючи сонний настрій міста. Ще кілька сходинок. І темний простір розкривається переді мною…
Цілий день йшов дощ і лише під вечір він стих, піднявся легкий туман, повільно наповзаючи на все навкруг і наповнюючи повітря теплом. І вечір спокійно дихає, навіть вітер, заплутавшись у верховітті дерев, затих…
Тиша... Темрява… Бліде світло самотніх ліхтарів... Та звук ударів мого власного взуття об темний асфальт як симфонія в тиші ночі, що супроводжує мою мандрівку – все це наповнює ніч певною таємничістю.
Я блукаю давно знайомими вуличками і стежками, насолоджуючись нічною чарівністю міста, та майже зовсім не надаю уваги поодиноким постатям, що в цю пізню пору поспішають додому, вони безмовні і химерні з’яви у пітьмі ночі, я лише темна тінь для них…
Доріжка темною змійкою біжить у пітьму, розходиться на дві інші, згодом знову об’єднуються в одну й уривається, там де закінчується темний асфальт починається сіра бруківка, вона рівно і однотонно виблискує під світлом ліхтаря, наче луска на шкірі велетенської кам’яної змії, наче химерна істота спить під моїми ногами і кроки ніг людських ніколи не зможуть порушити її одвічного спокою…
Я не люблю освітленні місця, що, на жаль, є невід’ємною частиною мого шляху, тож уникаю світла і повернеться в нічну пітьму…. Заходжу в міський парк – це маленький і майже закинутий скверик, де панує її величність Осінь. Єдине місце де світло гармонійно контрастує з пітьмою. Розкішне жовто-золоте листя вкриває, мов килим, доріжку під ногами, а пишні крони дерев відкидають довгі густі чорні тіні, що з темряви починаються і закінчуються нею…
Сідаю на лаві і вдивляюся у листя під ногами, так ніби воно може щось мені розповісти…
Помічаю таку ж самотню постать, як я, на сусідній лаві… Юнак дивиться у вись темних небес, де за щільним сукном хмар не видно зірок… Він опускає очі і повільно переводить погляд на мене, наче відчувши, що привернув мою увагу…і ніяковіє… Мені теж стає якось не по собі… Я теж надаю перевагу самотності, тому зовсім не хотіла порушити його спокою, мовчки підводжуся і йду геть, ще довго відчуваючи його погляд на собі, що проводжає мене, аж доки темрява ночі не покриває мене…
Дивна зустріч… і мені чомусь видається знайомим той хлопець, я вже десь бачила його…
Та з рештою я вирішую йти туди, де ніхто не порушить моєї самотності, в те місце, що таке близьке моєму холодному серцю й чуже всім іншим, ще живим… Кладовище…
Я заходжу сюди, наче, в рідний дім… Його тиша та спокій огортають мою душу. Скрип брами, шелест листя, шум вітру, крик одинокого нічного птаха – усе таке знайоме, містичне… Знайомі стежки ведуть мене між пам’ятниками і хрестами… Спиняюся постояти під високим старезним дубом… Дрібний дощик падає на мої руки, небо знову плаче і пронизливий вітер плутає моє волосся… Я не лишуся сьогодні тут на довго, ще трохи постоявши покидаю стіни нічного некрополя…
Ще трохи поблукавши темними вулицями, повертаюся додому… Ось завершилася ще одна моя нічна мандрівка…

Наступного дня, спускаючись по сходах університету я побачила того самого хлопця з парку, він йшов мені на зустріч… Він подивився на мене довгим поглядом, він впізнав мене… Він з тиха привітався і я привіталася у відповідь… Тієї миті мені здалося, що ми знайомі вже багато років… А серце наповнила якась неосяжна впевненість, що це наша остання зустріч… Тепер кожен з нас піде в свою самотню подорож крізь ніч…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

одне задоволення

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Анна Луна-Вульф Зінчин, 26-12-2009

Мені знайоме...

© Саня Сакура, 25-12-2009

Мені знайоме...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Саня Сакура, 25-12-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.4770519733429 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …