Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 19910, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.63.136')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза розмисел

Христів, чи сатанинський?

© Юрій Кирик, 21-12-2009
Юрій Кирик
ХРИСТІВ, ЧИ САТАНИНСЬКИЙ?

Зростають у містах і селах України храми, каплиці, скульптурні зображення Діви Марії це ми, справді, бачимо, і навіть дискутуємо стосовно такого засилля Діви, підміни культу Христа. Та не прочитав жодної статті чи бодай замітки, не бачив жодного телевізійного сюжету стосовно масонської й щиро сатанинської символіки, яка заполонила замалим не кожен будинок своїми графіті. У дев’яностих, щоправда, бачив телесюжет, який указував на засилля масонської  символіки на адміністративних спорудах, учбових закладах, та й деяких храмах – теж. Йшлося про гордість Росії – місто Петра. Та фільм не знайшов відгуку  у широких мас. Не розпочалось компанії протестів, апеляцій до уряду, чи місцевої адміністрації. Насправді, це нікого не зацікавило.
Коли віруюча людина потрапляє в країни Західної Європи чи в Скандинавські, у неї враження, що це царство сатани – стіни будівель усуціль у символіці сатани. Та люди спокійні, вони звиклись, вони не звертають на це увагу, сатана нас же й заколисав: “Ви маєте Христа, ви Його вшанували, коли Він був у ясельцях, воскового чи дерев’яного, ви поцілували плащаницю, ви поклонилися померлому Спасителю вашому, у день зіслання Духа Святого – ви підете на могили, вшанувати душі померлих ваших” – там усюди Христос або немовлятко, або ж померлий - Христос безгласний, Христос, Який не промовляє до нашого сумління, який не закликає покаятись у гріхах, який не перечить жахливому розтлінню, яке заволодіває сьогодні цілим Всесвітом, що починаю сумніватись, Христів він чи сатанинський?
Нам звичайно можна закинути те, що ми не розтягуємо посмішки при кожній зустрічі, не похлопуємо при зустрічі один одного по плечу, не вміємо так демонструвати радість, й бути такими комунікабельними, як американці. Зовнішня реакція на появу іншої людини, важить, що й казати, - багато. Та хіба лише цим можна обмежитись? Хіба не більш важливим є те, як реагуємо, коли нам наступають на любимий мозоль? Як відзиваємось про людей „заочно”, як зустрічаємо навіть тих, які особисто нам нічого не зробили, та їх хтось супроти  нас спровокував проти них, як ми бережемо загальнонародний організм від злоякісного розтління і моральної і фізичної деформації. Церкві дано в тому домінуюче право, Церква – єдина спільнота людей, яка може світ запобігти і врятувати і доказати, що це пророче провіщення апостола Павла збудеться: “Йому треба царювати поки Він покладе всіх ворогів Своїх під ноги”.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

Хтось це робить!

© Irynej, 25-12-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8795440196991 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …