Сніг – це пазли з великої хмари, що розсипались на землю. Маленькі частинки неба – великої картини, яку випадково хтось розкидав. Розкидав на будинки міста, на різнокольорові шапки та шалики змерзлих людей, на тисячі вікон в які щодня хтось виглядає.
Зима як біле полотно…
Кожен новий день як пензлик…
Кожна думка як олівець…
Кожне почуття та емоція як мазок по білому полотні…
… а кожна людина як колір…
Сьогодні я буду зеленим. Бо в ньому є щось близьке мені зараз.
А ти будеш червоним. Бо ти є чимсь особливим. Бо ти є червоним.
- На що ти дивишся? – запитав червоний колір сидячи на яблуку що стояло на підвіконнику їхньої кімнати. Кімнати інших кольорів.
- Поглянь, так багато снігу. Так багато Неба. – відповів зелений і перестрибнув з іншого яблука на колючі гілочки ялинки, ближче до шибки вікна.
- Неба?
- Місто наче піднялось на велику пухнасту хмару…чи можливо хмара опустилась на місто. – зелений притулився до вікна. Холодного та розмальованого вуличним морозом вікна, яке бережливо ловило сніг.
- Хм, цікаво чи бояться хмари впасти? Вони ж так високо… - червоний примостився поруч, на ялинковій прикрасі. Він дивився значно далі аніж міг побачити. Та й що він міг побачити, якщо над містом розсипались хмари.
- Можливо вони не знають що таке «падати»? Літають там високо спостерігаючи за нами. Мабуть дивуються. Ми ж інші.
- Чому він такий особливий? Сніг… - ледь прошепотів червоний колір і придивися до однієї з багатьох сніжинок на шибці вікна.
- Бо він приносить радість.
- Але ж він білий і холодний… що тут радісного?
- Сніг не білий. Він кольоровий. Бо білий – це відтінок всіх кольорів. Ось такий він. Ти бачиш його лише білим… хоча він може бути будь-яким. А Зима буває теплою!– зелений зітхнув і під його теплим подихом частинка візерунку на шибці почала зникати.
- Зима? Теплою? – здивувався червоний.
- Так. Коли поруч хоч одна людинка. Така маленька серед тисяч інших, але така велика для когось одного.
- Зима…..Теплою… Я запам’ятаю – усміхнувся червоний і перестрибну на миготливий вогник гірлянди.
За вікном сніжило. Пронизливий крижаний вітер захоплено грався зі своїм дитинством – снігом. Тепло одягнені люди як завжди квапливо поспішали у справах.
Сьогодні я – зелений.
Ти – червоний.
У нас є сніг – білосніжне полотно…
…є 19 пензликів…бо сьогодні 19-й день Зими…
…є тисячі олівців…
…є елемент малюнку….лише розпочатий…
…є кольори…
...Малюй!...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design