Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 19838, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.191.132.194')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Життя навпаки

© Іринка , 17-12-2009
Неправильні шрифти, оповідання  прочитані навпаки з кінця, тисячі розкиданих шматків юності на білому простирадлі. Уява давала час для роздумів, роздумів про нас. Ти думав , що я належу лише тобі. Сонячна і красива я усміхатимуся тобі у відповідь, ще кілька років, а потім вибухну тисячею метеоритів у космосі. Ти називатимеш мене чорною дірою, а я себе зіркою, що не розкрилася до кінця…..
   Оповідання задом на перед, шрифти у стилі бароко, музика під яку так кортить плакати і я .  Ми обоє випадкових знайомих знайшлися у переході в метро. Ти дивився на квіти для дружини, я на шкарпетки для чоловіка. Вкотре бачила його з дірками на пальцях, вирішила порадувати. У гаманці гривня 50, на проїзд міським автобусом. Час ділить нас з тобою, на до і після підземки, куди ми  наче навіжені спускаємось, щоб зістарітись. І як питається у такому великому місті можуть постійно бачитися одні і ті ж обличчя. Бабуся з квітами, хлопчики з гітарами і ти на обочині власного щастя. Мені хотілося розповісти тобі дивні сни, що супроводжують мене до тебе у метро, де ми ніби ковзаємо по рельсах на ковзанах, на яких замість леза, хутро, аби  нікого не розбудили свистом. А ти тепер  оглядаючись на мене вкотре повторюєшся іди до мене.  Тоді я  тікаю у невагомість і прокидаюся, вкотре на найцікавішому моменті. Моя уява знаходить щораз  відповіді на твої ковзкі погляди, які цілують мої старенькі руки, що колись були такими витонченими і молодими.
Новий день, нові перспективи, нова робота. Чоловік у нових шкарпетках, нарешті зміни на краще. Він не картатиме мене, що я спізнююсь, а я мірятиму про переходи, глибокі шахти пошуків  власного я. Мене дивує як тобі вистачає грошей купувати щоразу нові квіти для коханої, нові цукерки для подиву у її зіницях, нові почуття у кишенях. У моїх лише дві гривні на проїзд і решта від життя за роки без тебе. … і хто б знав як мені хочеться кинути усе і віддати останні гроші на твоє сховище для мого серця. Я б позичила усе, аби лишень мати намір бути з тобою у великому місті.
Зараз мені 22, але я так люблю листати журнали навпаки, читати газети з кінця і цілуватися з протилежного боку. Я й пишу у се це навпаки, аби позичивши часу у майбутньому, можна написати про нього вже сьогодні. Я була у метро всього тирчі, тричі бачила симпатичних людей, і весь час хотіла, аби хтось зі станції прибуття потяга, оглянувся на мене і сказав поглядом – ти нам потрібна. Я мрію про Київ і  щораз дужче і дужче і вірю, колись таки мрія стане реальністю, а не життям навпаки.  


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© коник єгор, 22-12-2009

[ Без назви ]

© Макс Завері, 17-12-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0905640125275 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …