Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 19708, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.118.145.114')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Конкурс

«Майстерня чудес»: українське фентезі проти Гаррі Поттера!

© Володимир Вакуленко-К., 09-12-2009
Приклад «Гаррі Поттера» показав, що саме книги у жанрі фентезі можуть відвернути наших дітей та молодь від комп’ютерних ігор і зацікавити їх літературою. Стійка відраза до читання, викликана у дітей необхідністю сидіти над підручниками. І тільки по-справжньому цікавий, близький по світосприйняттю, а головне модний і популярний в дитячому та юнацькому середовищі твір може привернути до себе їх увагу. Саме задля популяризації читання серед дітей та молоді проводится конкурс «Майстерня чудес».

Положення про конкурс «Майстерня чудес»

Конкурс «Майстерня чудес» є регулярним проектом Всеукраїнської громадської організації «Літературне об’єднання «Кобзар» і проводитиметься двічі на рік.
Мета конкурсу: популяризація читання серед дітей та молоді, пошук талантів і видання збірки переможців конкурсу.

Місце проведення конкурсу
Конкурс проводиться у світовій глобальній мережі Інтернет, його поточні робочі моменти і результати будуть висвітлюватися на сайті www.kobzary.com.ua
Цього разу в нашій «Майстерні чудес» проводиться конкурс оповідань за тематичними напрямками «фентезі» та «казка».

Тема конкурсу «Єдність протилежностей».
(Якщо ви маєте власне бачення вказаної теми, можете спробувати нас приємно здивувати).
Авторам пропонується дати відповіді на одвічні запитання «що є добро?», «що є зло?» і «як вони мають співіснувати?»
Наприклад: Чи є добром богатир, що знищив безліч «злодіїв» на шляху до слави? Чи є злом нечисть, що просто намагається вижити? Чи можуть вони існувати одне без одного? (Приведено для прикладу. Наявність у творах богатирів та нечисті необов’язкова.)
Для розкриття поставлених питань дуже бажано використовувати українських (чи слов’янських) міфологічних персонажів та відповідну цим істотам атмосферу.

Строки проведення
Початок прийому заявок на участь у конкурсі – 1 грудня 2009 р.
Завершення прийому заявок на участь у конкурсі – 1 березня 2010 р.

Участь у конкурсі
В конкурсі мають право приймати участь автори незалежно від їхнього віку, місця проживання, національності, соціального статусу та віросповідання.

Учасник конкурсу має право представити свій твір під псевдонімом, однак в заявці на участь потрібно обов’язково вказати своє реальне ім’я та псевдонім (за бажанням), під яким ви хочете виступати в усіх матеріалах, що стосуються роботи конкурсу, включаючи Long-list, Short-list та збірку переможців.

Умови прийому творів
В конкурсі можуть брати участь твори українською мовою, що раніше не друкувалися. Від одного автора приймається один твір. В разі співавторства потрібна згода усіх авторів і кожен з них має право подати ще один твір окремо.

Не приймаються твори:
які не відповідають правилам оформлення конкурсних робіт;
а також ті, до яких прикріплена неправильно заповнена заявка на участь в конкурсі;
що містять ненормативну лексику;які пропагують насильство, расизм, містять порнографічні сцени, відверту або приховану рекламу товарів чи послуг, політичних партій чи рухів тощо;
були опубліковані на папері чи у всесвітній мережі Інтернет;
є переспівами (фанфіками) творів відомих авторів.

Досить з нас ельфів! В українській міфології багато різної власної нечисті. Можете ознайомитись з нею і обрати собі персонажів за смаком.

Подання твору на конкурс автоматично означає згоду з його правилами і дозвіл на публікацію в разі перемоги. Автор має право відмовитись від публікації або зняти свою роботу з конкурсу до фінального етапу. Для цього він має письмово повідомити організаторів. Після відправлення робіт фінальному журі їх відклик неможливий.

Участь роботи в конкурсі не означає передачу авторських прав організаторам. Всі права на твір залишаються за автором. Всі спірні питання щодо авторських прав вирішуються згідно діючого законодавства.

Оформлення заявки на участь у конкурсі
На конкурс приймаються заявки оформлені окремим файлом, що відповідає таким пунктам:
В титульній частині заявки повинні бути набрані ПІБ автора та його актуальна електронна адреса.
Текст заявки повинен бути поданий в форматі, WORD, шрифт Times New Roman, розмір шрифту 12.

Заявка повинна містити наступні данні:
прізвище, ім’я, по батькові автора та псевдонім, під яким він бажає виступати;
рік народження;
актуальна електронна адреса;
країна та місто проживання;
поштова адреса;
участь в Літературних товариствах, членство в спілці письменників.

Заявка розцінюється організаторами конкурсу як:
прийняття автором умов конкурсу;
згода автора на публікацію конкурсної роботи в друкованому, електронному та аудіо форматі.

Форма заявки додається окремим файлом, в якому вказані обов’язкові і необов’язкові для заповнення поля.

Оформлення текстового файлу з твором
На конкурс приймаються тексти, оформлені окремим файлом у відповідності до таких вимог:
шрифт Times New Roman, розмір шрифту 12,
розмір творів (приблизно) від 30 000 до 300 000 знаків за статистикою Word (10-100 стор. формату А4)

На конкурс приймається тільки повний комплект, що складається з заявки на участь та тексту самого твору. Кожний з цих документів є самостійним і має бути оформлений відповідно до вимог організаторів конкурсу.
Файл заявки та файл текстового документу з твором відправляються в вигляді прикріплених файлів до листа автора на ім’я координатора конкурсу. В темі листа вказується «Заявка на участь у конкурсі».
Невірно оформлений пакет документів розглядатись не буде.
Електронна адреса конкурсу: kobzar.fentezi@gmail.com

Суддівство на конкурсі
Суддівство на конкурсі «Українське фентезі» є безоплатним.
Члени журі, що дали згоду на суддівство, будуть представлені громадськості на сторінках сайту www.kobzary.com.ua від імені конкурсу, і по його завершенні отримають дипломи суддів та грамоти з подякою від організаторів конкурсу.

Суддівство конкурсних робіт починається після закриття прийому заявок на конкурс і проходить у декілька етапів.

На першому етапі всі твори проходять предномінацію. Координатор конкурсу з групою коректорів проводять попередній відбір робіт, в результаті якого буде складений список авторів, допущених до участі в конкурсі. На цьому етапі перевіряється відповідність творів темі та правилам конкурсу, а також відсутність заборонених елементів.
Список авторів, допущених до участі в конкурсі, буде опублікований на сторінках сайту www.kobzary.com.ua у березні 2010 р.

Судді другого етапу відбирають найкращі роботи, які проходять у фінал конкурсу. Список таких творів буде опубліковано на сайті  www.kobzary.com.ua в квітні 2010 р.

Фінальне журі оцінює роботи, що пройшли у другий тур і визначає переможців конкурсу. Список переможців буде опубліковано на сайті  www.kobzary.com.ua в травні 2010 р.

Робота журі керуються Положенням про суддівство, яке висилається на e-mail кожного судді до початку проведення конкурсу.
Судді конкурсу отримують електронний диплом судді конкурсу «Українське фентезі» в форматі PDF по завершенні конкурсу у квітні 2010 р.

Персональні думки та оцінки членів журі є конфіденційною інформацією і оголошуються учасникам конкурсу та громадськості тільки за умови згоди всіх членів журі, а також координаторів конкурсу.

Публікація збірки та її розповсюдження

Збірка робіт переможців конкурсу «Українське фентезі» буде видана у електронному та аудіо форматі. А також можливе видання на папері, у разі якщо вона зацікавить широкий загал читачів, та буде відповідати високим стандартам української літератури.

Електронна та аудіо версії будуть розміщенні на сайті  www.kobzary.com.ua у розділі класика сучасної літератури, а також на сайтах партнерів. Також книга буде безкоштовно розповсюджена в закладах освіти (школах, коледжах, ліцеях та вищих навчальних закладах). Іншим напрямком розповсюдження збірки та популяризації українського фентезі буде представлення її українській діаспорі Канади, Австралії, Аргентини.

Нагородження учасників конкурсу

Нагородження переможців конкурсу буде проходити в режимі реального часу. Конкретна дата і місце будуть повідомлені окремо. Учасники, що не зможуть прийти на церемонію вручення дипломів, отримають їх поштою, або в електронному режимі у форматі PDF.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Інформація з сайту

© Володимир Вакуленко-К., 03-05-2010

Сайт показує нуль

© Володимир Вакуленко-К., 10-03-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Таміла Тарасенко, 10-12-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.89607501029968 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …