Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 19658, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.239.52.235')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Соціальна драма

Те, чого ви не помічаєте!

© Сергій Микун, 06-12-2009
                                                                                      сторінка щоденника відіслана як лист,
                                                                                      бо була написана як лист

      Шановні леді та джентльмени,
      Ця країна не знає спокою лише тому, що у ній живуть бобри. Тут у сколочених шафах під обідраною одежею ховають автомати, заряджені срібними кулями. Вони називають війну священною. Не з бобрами, звісно, а між людьми. Кожного п’ятого року відбуваються вибори Президента Угандської Незалежної Республіки, а це означає, що буде ще одна революція. Вони не голосують, вони стріляють. Ціна програшу набагато вища за ту, що платимо ми, європейці, – переможені мають віддавати щороку половину бобрових тушок, з яких і живуть племена. Такі їхні традиції ще з чорних прадідів-приматів. Через це постійна бійня не має кінця. Я вже тридцять п’ять років бачу, як вони помирають, а потім знову народжуються маленькими дітьми, готові вбивати та бути вбитими. У них однакові вирази облич і вроджена ненаситність. Добре, що ми хоч англійської їх вчимо й автомати надсилаємо, бо так би й воювали мов первісні люди.
Очевидно, що на цих виборах ми маємо підтримати кандидата від партії племені каурі, котрі програли минулі вибори. По-перше, заради справедливості: ці люди за рік стріляють найбільше бобрів, але постійно мають віддавати дорогоцінні хутра на чуже благо. По-друге, їхній лідер Вомбату – єдина людина, що може вивести багатостраждальну країну з кризи. І, по-третє, не забувайте, що віднедавна французи почали втручатися у справи незалежної Уганди. Я щойно з Кампали. Так я вам скажу, що у центрі стоять вігвами (щось французи наплутали!), навколо них палають магазинчики та машини, а люди танцюють під французький реп. І, найголовніше, вся землі вкрита чорними кокосами – ніде ногою ступити! Усім відомо, що таких чорних кокосів у природі не існує. Вони заворожені лауцькими шаманами, і ота чорнота – ознака використання магії, переманювання злих сил на свій бік. Так само англійського бюрократа тягне придбати чорний мерседес за вкрадені гроші, за зароблені ж він купує червоний велосипед. Як піднесуть людині кокоса – не може зупинитися, їсть як навіжена, просить ще і ще, ап отім потрабляє у руки лауків. Коли я був на Площі Ма мені піднесла цей пекельний фрукт одна із цнотливих дівиць, але я зміг перебороти силу, що хотіла оволодіти мною. Я вибив їй з рук того кокоса і змушений був покинути місто. Народні цілителі каурі не знають що робити з ворожими чарами – кров жаби, випробувана минулого разу, більше не допомагає.  Я переконаний, що якби ці маленькі піщані люди кольору заворожених кокосів викликали духів, то ті б перелякалися, поховалися б у риб’ячі кістки і більше ніколи не відгукувалися б. Одержимі танцюють немов навіжені, викрикують ім’я Бомвата. І повірте, вини каурі в тому нема, вони усе це п’ятиріччя намагалися показати ницість будь-якої революції, тому ми можемо довіряти їм.
       А поки тут пекло на землі… І це на нашій совісті, шановні леді та джентльмени. Ми маємо допомогти. Прошу вас налагодити поставку вогняної води в Уганду, щоби не дати чорним кокосам вирішити історію, щоби ці волелюбні племена обирали справжнього лідера, якого вони разом з нами хочуть!
                                                                      
                                                                                       З повагою, ваш Гордон Вайт.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Макс Завері, 07-12-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.77433705329895 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …