Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95690

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 19346, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.235.6.60')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

Як навіть Гефест кинув курити

© Влад Савенок, 18-11-2009
(Тріллер для чоловіків :)))
Ви не чули, як нещодавно всі боги Олімпу покидали курити?

Ще тютюновий дух не вивітрився, як вони зі шкури лізли, хизуючись одне перед іншим цигаркою. Зевс підсовував Посейдону “Маrlboro”, а той брату - “Моrе”. Діоніс взагалі після чарки-другої смалив тільки “Приму”.

Найпотужнішим кашлем через божевільне куріння по праву володів наймогутніший – Зевс. І докурився – народила йому дружина Гера синочка Гефеста.

Глянув Зевс – і зморщився як ковальський міх, що й визначило долю незугарного сина. Скочив батько на тачку і – до Асклепія. Той розумівся на всьому в медицині і рубонув:
- Зевсе, силу викурите! Зжальтеся над Олімпом! Вас чекає сотня богинь і жінок, щоб заповнювати більшість вакансій у давньогрецькій міфології! Геракла досі нема! Кидайте курити, бо замість героя народиться дистрофік.

Поки Зевс остовпіло слухав Асклепія, Гера схопила бридкого Гефестика і жбурнула з Олімпу. Бідолаха так гепнувся, що навіки зашкутильгав.

Назустріч чимчикував напідпитку Діоніс. Бог вина як ніхто інший розбирався в напоях і дав дитині ковток сухого червоного. Та не обійшлося без фатальної ложки дьогтю – ткнув дитині в зуби дрючок “Прими” і - гарантував кашель на все життя!

Гефестик, очманілий од вина та цигарки, почав смалить, як паровоз.

Вогонь у кузні зводив його з розуму. Кинути б йому курити ще перед весіллям, коли Зевс вибрав сину Афродіту – богиню кохання і краси! Але не знав Гефест, що крапля нікотину вбиває коня. І якого коня! Гордість чоловічу!

Гефестова сила у шлюбі почала танути. Він днями смалив цигарку за цигаркою в кузні. Вночі ж устане з сімейного ложа під храп Афродіти і димить на балконі, наче вулкан.

Спочатку куріння начебто й не шкодило майстру. Парубкуючи ж, викував хитромудрий трон для матері Гери, на який та вмостилася, а встати – дзуськи. Щоб не кидала сина з Олімпу!

У Гефеста з Афродітою дітей не було. Тому Асклепій у кабінеті консультацій молодятам закинув ковалю одразу:

- Кидай диміти, а потім - приходь!

Та Гефест навпаки - докурився, що вже й у ліжку засмалив. Афродіта обурилася:

- Геть здурів! Хочеш, щоб я тютюном смерділа? Жінка я чи ні? Кортить смоктати цигарку – чухрай на балкон чи в кузню!

Послухався. Куріння забило памороки - збайдужів до жінки. У кузні вже днював і ночував.

Афродіта розгубилася, а потім у сльози – при живому чоловікові - ночі безрадісні. Але самолюбство красуні взяло гору: як він міг проміняти богиню кохання на смердючу “Приму”?!

Святе місце – не порожнє. Поки Гефест пускав димок у кузні - Афродіта пустила на сімейне ложе бога війни Ареса.

“Досмалився коваль”, - загудів Олімп, як вулик. Асклепій поставив немедичний діагноз: „Докуривсь один, дубина, і усох він, як лозина!”

Приказка миттю рознеслася між богів. Слово “він” кожен трактував по-своєму, але всі у паніці покидали дурну звичку. А Зевс наказав у храмі почіпляти таблички “Не курити!”.

Гефест у палацах не тинявся, застережень не бачив і курив далі.

Батько Зевс, аби витягти сина з халепи, напустив дощ. Розраховував загасити усі цигарки і через потоп провести всесвітній період боротьби з курінням. Кузню залило, але Гефест, як справжній курець, зберіг цигарки сухими.

Після дощу рушив до Геліоса за вогником. Той і дав присмалити правди! Оце тобі - Афродіта з Аресом, оце – Асклепій з діагнозом, а оце – весь безсмертний Олімп перестав курити навіть   легенькі “More”, аби не зморюватися передчасно!

Почувши таке, Гефест затоптав цигарку і рушив до кузні. Геліос та Еол допомогли її роздмухати. Замахав молотом коваль!

Перевершив себе – викував невидиму металеву сітку. Тихцем розвісив її над сімейним ложем і, коли бог війни стрибнув у гречку, смикнув за мотузочку. Сітка і накрила коханців.Ті й поворухнутись не змогли!

Оце шедевр! Покликав Гефест усіх мешканців Олімпу помилуватися його витвором.

Боги, як затяті рибалки, мацали сітку, а заодно й Афродіту:

- Ти диви, яка гарна!

Жінки-богині, які люблять дивитися сороміцькі сцени лише крадькома, - не прийшли. Найбільше очі палали у Гермеса, бо він аж заводився від кохання з обманом.

Зевс вивів за лікоть Гефеста:

- Ти, синку, я чув - уже покинув курити? Мо’ б відпустив їх із богом. Знайдеш іншу, я ось, наприклад… - затнувся батько.

Проте навіть Зевс не міг зняти сітку з коханців! Бо що зроблено Гефестом - виправить лиш він. Спокусився цигаркою – сам може і кинути, упіймав Афродіту з Аресом - сам і випустить…

Коли ж бог війни, похапцем вдягаючись, накивав п’ятами, а красуня мерщій подалася на свій Кіпр, Гефест зібрав сітку і сплюнув:

- Ть-ху-у-у! На біса я курив?! Чи мало було диму й чаду в кузні!?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

Цікава інтерпетація грецького міхвольогії))))

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Уляна Галич (Консуело), 19-11-2009

Життєво!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Тарас В'єнц, 19-11-2009

Еней був парубок моторний :-)

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© Наталка Ліщинська, 19-11-2009

Отака придибенція :)

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Залєвський Петро, 18-11-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.6830370426178 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …