Наснилося…
Ми сиділи на галявині, підпирали своїми головами навісну стелю неба. Обпікав терпким густим соком коктейль із твоїх вуст і суниць. Ти казав щось про любов, банально-абстрактно-пафосне. Я торкалась тремтливими руками твого загорілого тіла, яке пахло полином…
Спогад дитинства…
Бабуся: «Веди Доцьку аж за леваду, не припинай знову там, де повно полину, бо молоко буде гірким». А я, мала і вперта, тягнула Доцьку на полин, а ввечері пила гіркувате молоко. Пила великими ковтками, наче гасила ним надмірну дівочу солодкість, наче насолоджувалася терпкістю кожної краплини, наче малювала такою гіркотою контури свого майбуття. Всі кривилися і не хотіли пити молока, докоряли, що це я козу полином нагодувала. Доцька любила полин, я любила гірке молоко…
Сьогодення…
Усміхаюся. Наївний. Любить мене. Я теж його люблю, але не завжди. Коли у мене застуда, то точно не люблю. А він якось любить і мене, і мою застуду. Милий. Може, я якась неправильна, чи просто дурна. Та коли він, зіщулившись, мов кошеня,сидить біля мого ліжка, як мама, – я люблю, а коли заставляє пити несмачні сиропи, міряти температуру – то вже не люблю. Я без нього якась безпорадна, несуттєва, вторинна… А він каже, що я – Всесвіт. Важко йому зі мною. Крутиться, мов сам не свій, а я ж йому навіть не дружина…Стомлений від мого вередування, лягає поряд, обіймає, цілує обвітрені вуста, занурює руки у волосся. Я засинаю, бо все його єство пахне полином, як у дитинстві, як у сні… Шкода, що не можна, як тоді в дитинстві, випити полинового молока, зате можна надихатися досхочу твого полинового тіла.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design