Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 19068, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.142.197.212')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Соціальна драма

Весною буде важче

© Віталій Дерех, 04-11-2009
На зимний асфальт падали поодинокі сніжинки. Я йшов безлюдною вулицею. На зустріч мені не йшов ніхто. На землі лежала людина. Сперта спиною на масивну колону драмтеатру. Лиця у людини не було. Замість нього біла марлева пов'язка. Судячи з волосся тонких пальців та фігури, це була жінка.

Я підійшов до неї. Люди останнім часом почали вмирати швидко та тихо. Раніше довго мучилися у реанімації з апаратом штучного дихання в горлянці. Про їхню смерть писали у газетах. А зараз швидко. Вийшла в магазин, затрусилася, впала, похрипіла згораючими легенями і все. Лежить.

Я двірник. Мені це все прибирати. Під моїм респіратором зробилося волого, але я його не знімаю. Хоча знаю, що вірус мене не вчепить. Я щодня їм сало. Від сала я пахну ледь відчутним запахом свині. А свиня свиню не вчепить. Тому я грипу не боюся.

Я стягнув з лиця покійниці марлеву пов'язку. Волога на ній ще не встигнула замерзнути, але маска була зимною. Під маскою красиве молоде лице дівчини років двадцяти чотирьох. Відкриті очі втупилися в район мого паху. Від цього стало якось навіть трішки приємно.

Я розстебнув куртку покійної та стягнув її. Розстебнув блузку. Штани. У кишенях у неї самий дріб'язок. І студентський. Катерина Самійлова. Студент п'ятого курсу.

Нам, двірникам сказали скидати трупи у став. Вода там скоро замерзне, і трупи збережуться до весни. Тоді можна буде провести розтин. А поки патологоанатоми бояться. Кажуть, що не будуть різати не промерзлих трупів. Бо там ще є інфекція. А мені не страшно.

Я виймаю з кишені шматок сала та починаю намащувати тіло. Воно робиться блискучим. Жир на морозі швидко гусне, і тіло робиться наче матовим. Я знаю, що це зле скидати заражені тіла у воду. Тому намащую їх салом, щоб вірус не міг вилізти.

Врешті загортаю Катерину Самійлову назад у куртку та завдаю собі на плече.

Біля берега, з води видно голови уже кількох сотень тіл. Їхнє волосся нагадує якісь плаваючі кущики чорних водоростей. Я кидаю студентку у воду. Коли тіло виривається з моїх рук вона злегка хрюкає. Коли мій перший труп хрюкнув я злякався. Але потім мені сказали, що то стискаються легені і через голосові зв'язки виходить повітря. Того такий звук.

Тіло падає у воду. Куртка намокає. Повільно опускається у прозору рідину. Где можно поиграть и ознакомиться казино украины? - https://casino-ukraine-ua.com/

Ну й робота у мене.. Хоча, зараз це таке.. пів біди. А от весною, як доживемо, то їх всіх витягати треба

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 4

Рецензії на цей твір

Обожнюю...

© Тарас Самелюк, 19-11-2009

я скажу, що....

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Залєвський Петро, 04-11-2009

Пипоть Вам на пальці

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Галина Михайловська, 04-11-2009

Хіба ж все так погано?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олеся Малиновська, 04-11-2009

злободневно

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Захар ван дер Бюйтен, 04-11-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.51362895965576 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …