Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 19035, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.140.198.43')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза кліп

А я маленький стою і зажмурюю очі

© Віталій Дерех, 03-11-2009
Я до моря прийшов, а воно викинуло мені під ноги дитинча мертвого тюленя. Я підняв тюленя за лапку і побачив, що у його маленькій пащі блискотить камінь. Я вийняв камінь із зубів і мене пройняв страх. Я побіг. Біг вперед тримаючи у руках блискучу каменюку. За спиною в мене висіла рушниця. Я біг високо підстрибуючи. А камінь у руках виблискував і підлітав угору. Я підстрибнув зависоко, і він впав у високе жито.

Я повзав шукаючи каменюку, та вона не світилася. У житі побачив розтоптану стежку. Схопив у руки рушницю і побіг тою стежкою. Жито стало меншати, а рушниця у моїх руках перетворилася на весло. Жито меншало й меншало і перетворилося на траву. А посеред трави стояв Миколай. З синім мішком, бородою та ангеликами. Від нього пахло мандаринками. Я побачив, що біля Миколая стою я маленький. Я сильно-сильно зажмурюю очі, щоб не побачити Миколая. Вірніше, щоб Миколай не побачив, що я його бачу. Тоді обличчя у мене великого спалахнуло і я побіг геть. Жито росло. Велетенське з колючками. Я біг, я викинув весло, а тоді впав ниць. І жито загорілося від вогню мого обличчя...

Мене нудило я підвівся на коліна і виблював. Виблював собі у руки маленьке дитинчатко. Усе в крові та шмарклях. Я боявся що воно згорить! Але дитинчатко зістрибнуло з моїх рук і гайнуло у мишачу нірку. Горів я. Я стукав до нірки, просив, щоб і мене впустили туди. Заглядав оком у її вхід, і відчував як горить моя спина, мої руки. Я бився у конвулсіях, товк обгорілими руками землю, а дитинча разом з мишами одягнутими у маленькі костюмчики та платтячка пило чай. Білосніжною серветкою воно елегантно стирало мою кров та блювоту з кутків свого маленького рота.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.73952198028564 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …