Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51001
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 18809, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.141.47.221')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авантюрна проза

Конкурс комедійних сценаріїв. (Має бути смішно!)

© Олександра, 22-10-2009
"Г@К" разом з "Медіа Дім РАВА" оголошує конкурс.

Завдання наступне: написати пробний сценарій для 7-8ми хвилин пілотної серії сіткому, назва якої «День народження Бандери». Фантазуйте самостійно. Не бійтесь експериментувати. Формат – сітком, ситуативні комедійні сцени, нарізка анекдотичних ситуацій сюжетно зв’язаних між собою. Дуже важливо, щоб гумор був тонкий, не «дубовий», і зрозумілий міжнародній аудиторії. До фігури Бандери ставлення в Польщі та Росії цілком негативне, у Львові (Україні), навпаки, позитивне. Конфлікт персонажів серіалу на заданій темі в кінці серії має перейти в загальний мир і порозуміння. Найкращим авторам буде запропоновано продовжити сценарій серії до кінця.

СЦЕНАРНА  ЗАЯВКА

Комедійний  серіал, сітком «Готель «Східна Європа» (52х25’).

Серіал про життя постійних та змінних багатонаціональних працівників/мешканців готелю з назвою «Східна Європа», що знаходиться у Львові.


Пропозиції  приблизні – для  обговорення (затвердження, змін та доповнення):

     Оригінальна ідея. Тема внутрішньо- та міжнаціональних стосунків є величезним джерелом оригінальних жартів й філософських висновків, які майже ніяк не висвітлювалась ніде на телебаченні. У зв’язку з розпадом СРСР, незалежністю України, розширенням ЄС, усіма іншими перетурбаціями в Східній Європі – тема міжнаціональних стосунків в регіоні набрало нового звучання. Тепер, не боячись звинувачень в націоналізмі, усі можуть відкрито говорити одне про одного, демонструючи свої комплекси, стереотипи, хибні чи правомірні уявлення про сусідів. Як би там не було, Східна Європа – наш спільний дім, зі своєю добросусідською історією чи сварками, теперішніми стінами чи великими дверима між номерами-квартирами, зі своїми уявленнями та стереотипами про тих, хто живе поруч. Хтось йде вперед, хтось тупцяється на місці, а хтось тягне усіх назад – але ми усі приречені бути сусідами, і не відгородимось одне від одного мурами. Тож ділімося досвідом, вивчаймо одне одного – і найкраще осмислювати й розвивати наші стосунки крізь добрі жарти й самоіронію.

     Серіал  робиться для ринку країн Східної  Європи (бажано й для ринку російського) – тому усі персонажі є збірними образами представників своїх національностей (без специфічностей субетносів чи представників тих чи інших регіонів представлених країн).

Персонажі постійні:
Управляючий – поляк /чоловік (центральний персонаж, впроваджує новітні управлінські технології)
Співачка  – пів-полька/пів-українка / жінка управляючого (центральний персонаж, коли твереза – зухвала полька, як вип’є 50 гр – стає затятою українкою. Приховане прізвисько «Бєхєровка»)
Бармен  – чех  
Адміністратор – українка (типаж совєтської готельної адміністраторки)
Швейцар – естонець (вічно пригальмовує)
Завсігдатай – росіянин (застряв на чужині, ностальгує по матінці-Росії, поносить    "нєзалєжность" і "європєйскіх жлобов", і напивається через тоску й нереалізованість)

Непостійні:
Міліціонер  – українець (хабарник та контрабандист)
Прибиральниця – білоруска (жінка міліціонера, предобра душа)
Єврей (з сусіднього антикварного магазину. Грає також аптекаря, міняйла, ювеліра…)  
Повія – космополітка (говорить на всіх мовах, не зрозуміло якої національності, подружка співачки. Знаходиться під крилом власника)
Власник – росіянин (має напівкримінальний бізнес в Східній Європі, і час від часу з’являється в готелі з різними жінками та в компанії стереотипних російських персонажів)
туристи - українці, поляки, росіяни, угорці, чехи, австрійці/німці, американці і т.д.

     Інтрига: готель «Східна Європа» знаходиться у Львові, Україна. Росіяни все ще вважають Україну Малоросією. Поляки досі ностальгують: «Lwow – to jest polskie miasto!»… Тут були і чехи, й угорці, австрійці, німці… Львів (без акцентуванні уваги на самому місті), як перетин інтересів, як інтернаціональний готель – уособлення старої й нової Східної Європи.

(не боятися  різко жартувати, не соромитись  вживати міжнаціональні ярлики  – основне, щоб в кінці кожної  сценки ніхто не був ображений.  Зберігати паритет між позитивним  та негативним висвітленням національностей).

Для участі у конкурсі, необхідно від свого імені додати твір з позначкою "Конкурс комедійних сценаріїв" та надіслати посилання на нього за адресою: dmytro@rawa.kiev.ua
Останній термін подачі - 5 листопада.

А тепер головне, "Медіа Дім РАВА" підпише контракт про співпрацю з переможцями конкурсу.

Час пішов, бажаю усім успіхів. Пам'ятайте, не перемагає той, хто нічого не робить.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Перепрошую за те, що пишу вдруге.

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© Noelle Daath, 25-10-2009

ДЕБІЛЬНИИЙ ПІПЕЦЬ. не для вразливих нетур...

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© George, 24-10-2009

Бандера і ситкомівський формат?

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Yulia, 23-10-2009

У мене дуже гостре відчуття,

На цю рецензію користувачі залишили 17 відгуків
© Наталка Ліщинська, 23-10-2009

найідіотичніший проект року

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Захар ван дер Бюйтен, 23-10-2009

чомусь я сумніваюся, що буде смішно...

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Оксана Яблонська, sevama, 23-10-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Noelle Daath, 22-10-2009

оголошення

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 22-10-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.70857000350952 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …