Буває ніч як ніч, а буває – як розірване простирадло, пошматоване на куски . Чого тобі не спиться, жінко, опівночі? Що ти бачиш там, у темряві міста? Зірвалась і побігла не до дітей, до вікна припала чолом, до холодного скла і вдивляєшся в вічно правічну даль. На очі набігли сльози, зашмигала носом, присіла на колінця, огорнула голову руками і зарюмсала. Чого ж ти, жінко, така прекрасна і щаслива, так гірко плачеш? Адже нічого, нічогісінького не сталося. А ти плачеш, потроху стишуючи голос. Підводишся з колін і знову вдивляєшся у ту нічну безодню. Що там є такого, чого немає у цьому твоєму теплому і затишному світі? Сама не знаєш. Дивишся і дивишся. А годинник тим часом оббігає друге велезне коло. А ти ніби й п’яти хвилин не простояла. Нарешті холодна кухонна плитка нахолодила твої ноги так, що ти обезсилена попленталася в ліжко. А воно не спиться, щось так тебе мучить, щось пригадалося, щось намарилось. Щось чи хтось? Встала, знову полетіла на кухню. Там - чай ароматний і теплий. Обіймаєш гаряченну чашку і думаєш ні про що. Думка розлітається і повертається до тебе з гостем. Ти дивишся на нього і знову плачеш. То твоє перше кохання. Перше не єдине, але воно на все життя лишається першим. То чому ж ти знову плачеш, жінко? Наснився, він тобі наснився і ти полинула туди до простору, до безмежного простору ночі, де і його і твої очі споглядають всесвіт без умовностей і забобонів, де час не кружляє стрілками на циферблаті. Ось він твій спогад - сидить на твоїй кухні і дмухає у твій чай. Відпускай його, побачення закінчено. І ніколи ти, жінко не знатимеш чи то ти його начаклувала чи він тебе зачаклував тієї темної літної ночі.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design