Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51044
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 18736, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.129.22.135')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Фентезі

Крізь віки у лісах...

© Сергій, 19-10-2009
Ранок…
Уночі на болоті серед лісу тихо… Лиш іноді прокинеться якийсь птах, спросоння щось мовить і знову тиша… Здавалося жодна людська нога сюди не ступала, і мабуть таки і не ступить. Так, і в наш час такі місця трапляються. Тут природа незаймана… І саме на таких місцях трапляються найбільші дива світу цього. Найбільші дива всесвіту… Коли чужі очі не сприймають нічого зайвого, коли чужі очі не розуміють нічого, коли в них панує відчай, страх перед чимось незвіданим, перед безоднею часу…
Так, коли залишається мить до світанку, посеред лісу, біля ще сонного озера, заграє сопілка. Тонким голосом проріже ранок… Пробудить ліс… Після цього розбіжаться по лісу пісні, нелюдські пісні. То пташки по-своєму вітають день. Хлюп-хлюп, привітається озеро, зашумлять дерева… Хтось зашурхотить у воді, визирне, знову зникне під водою. З’явиться на березі і гріється на вранішньому сонечку… Кожен ранок починається так у тому казковому світі…
Вже через мить ліс наповнюється галасом. Всі радіють новому дню, новим клопотам, що він дарує, новому життю у ньому. З початком нового дня, всі беруться за свою роботу. Ось там на тому березі стоїть хатина. Стара вже правда, але ще стоїть, тримається. Дерево обсохло, сіло… Непримітна вона стоїть вже кілька століть. Всі лісові мешканці знають хто в ній живе, слухають, люблять. Він, в свою чергу, ніколи не залишиться осторонь будь якої проблеми, яка є в лісі. Всім допоможе, всіх вислухає… Кожного ранку піснею на своїй сопілці зустрічає ранок, тільки після нього прокидається ліс. Так було споконвіків тут, так є зараз, так буде завжди. Ніхто і ніколи не порушить цього правила, ніхто і ніколи не забере цього і не знищить. Ці закони пройшли випробування вічністю…
Новий день здавався буденним у житті лісового царства, не віщував нічого несподіваного чи тривожного. Тут небезпеку відчувають, але не бояться її… Дід враз відведе. Чи то людська душа заблукає – виведе на правий путь, чи то чорний смуток завітає – відверне і його. Отже спокій тут панував завжди…
(Продовження буде)

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8025541305542 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …