Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 18392, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.21.97.61')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Містерія

МОНОЛОГ

© ILONA NOSFERATU, 03-10-2009

Ти живеш, можливо, й не знаючи для чого, бо зрештою яке це має значення – ти вже є…
Ти живеш, можливо, й не зважаючи на те що маєш волю до життя… Що, наче, твої невидимі крила підносить тебе над рутиною буденності й надає незнаний, неосяжний, новий та інший зміст усьому що оточує тебе…
Ти просто продовжуєш жити, можливо, навіть не шукаючи сенс свого життя…
Час невпинно минає і якось непомітно приходить ясне розуміння того, що все ж тобі потрібна відповідь, що тепер це має значення. Ти шукаєш відповідь на це одвічне питання, як тисячі інших до тебе й після тебе шукали й шукатимуть її… Та все даремно, вона невпинно вислизає від тебе, залишаючи нові й нові запитання й не даючи ні однієї остаточної відповіді… Це переходить у змагання стрімкого польоту думки, розуму з хаосом реальності…
Поступово, можливо, навіть не помічаючи цього чи не зважаючи на це ти втрачаєш свої крила. Життя стає сірим й монотонним… Ти падаєш… Повільно й байдуже… Стрімко й неминуче… Опираючись чи скоряючись… Та ти падаєш… На цьому довгому польоті у низ твоє серце помирає, поринаючи у неминучість… Втрачаючи сподівання… Розбиваючи мрії… Вбиваючи бажання…
Впавши ти все ж живий, хоч краще було б розбитися, як кришталь на тисячі дрібних уламків, від цього жорстокого удару об суть й померти… Більше не існувати… Перетворитися в нічого… Ти лежиш… Ще дихаєш… Все ж ти підводишся… Але коди йти? Чому? Навіщо? І для чого?... Ти не знаєш, не розумієш чи не усвідомлюєш… Щоб жити?... Напевне, бо ти ж не розлетівся на дрібні уламки, не припинив свого існування й навіть ще продовжує битися мертве серце… Ти вижив…
Ти продовжиш своє існування, називаючи його життям. Можливо, навіть шукаючи в ньому якийсь сенс… Бо для чогось же ти не загинув?... День за днем ходячи по замкненому колу, повертаючись й повертаючись до того з чого починав… Повторюючи собі, що рано чи пізно ти досягнеш мети… Та цей лабіринт безнадійності довжиною в життя все не закінчується і не закінчується… Так минають дні, один за одним, день змінює ніч, ніч змінює день, потім знову ніч і знову день, доки життя не перетворюється на цілковиту ніч з коматозними проблисками дня, що все ж невпинно згасають… Тепер ти блукаєш у темряві… Єдине що ти маєш – свіча твоєї душі… Й та невпинно згасає… Що буде коли вона згасне?... Ти все ж сподіваєшся, що в кінці шляху буде світло… Але у цього тунелю все немає і немає кінця… Врешті ти просто хочеш дійти до цього кінця, вже не сподіваючись знайти там світла… Надія згасла… Лише серце машинально продовжує битися… Ти йдеш в нікуди, доки не впираєшся в п’ятий кут квадратної кімнати й остаточно втрачаючи відчуття сенсу… Це кінець?... Ні… Це просто ще один темний закуток твоєї власної душі… Ти продовжуєш свій шлях безнадійності довжиною в життя… Просто зараз спинишся, переведеш продих, приведеш до порядку думки, щоб знову підвестися і продовжиш йти крізь пітьму своєї душі, що злилася з пітьмою загального, всесвітнього буття, ставши безмежною, всеосяжною пустотою й байдужістю…
Ти, той, що так прагнув знайти істину, дійти кінця, можливо, ще цього й не усвідомив, але знайшов лише безкінечність.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Yulia, 04-10-2009

лаконічна рецензія

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© Анна Луна-Вульф Зінчин, 03-10-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.86913800239563 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …