Надворі вітер і холодно. Паскудно.
Замотуєшся шарфом, в марній надії вберегтися від негоди, кутаєшся в куртку, але все даремно, Бо здається, що холоднеча всередині тебе, що саме там пустка, де лише віє вітер.
Хочеться сховатися десь у теплому місці, де добре і затишно. Хочеться палити і пити щось міцне. Міцно забити люльку і розкурити її. І читати гарні книги, щоб заповнити пустку всередині. Бо інакше замерзнеш і не побачиш настання весни.
Весна, це не сонце, що зігріває землю. Весна - це коли брудний минулорічний сніг нарешті тане, і стає видно все сміття, що лишилося з минулого року. І його потрібно прибирати.
Весна - коли немає жодних думок. Коли тобі паскудно, бо тобі паскудно завжди. Коли ти усвідомив, що це стало нормою життя. І що це нормально.
***
Як завжди, я йшов вулицею. Сам. Сніг перестав лупити, тож нарешті можна було закурити. Я вийшов з дому з єдиним бажанням пройтися, загубитися десь посеред багатьох будинків міста. Мого міста. Яке я любив всією душею. І ненавидів. Паскудно бути серед натовпу людей, ЩО ПОСПІШАЮТЬ У ЯКИХОСЬ СВОЇХ МІЛКИХ СПРАВАХ, ВВАЖАЮЧИ ЇХ ЄДИНО ЗНАЧИМИМИ! Але водночас лише серед них можна в повній мірі сховатися. В першу чергу від себе, від власних думок, що заповнюють мозок, що змушують картати самого себе, розрізати щось тонке, ефемерне зсередини, в пошуках свого я. Тільки розчинившись серед них можна в повній мірі зрозуміти, ким ти є. І для чого йдеш своїм шляхом.
Мій шлях мабуть був не найкращим. Ні, не той, яким я йшов по вулиці. Десь в центрі, одна з бокових від великого проспекту. Засипана снігом, розбитим і втоптаним машинами, із стовпами пару, що підіймалися від каналізаційних люків, із людьми, що місили це брудне лайно під ногами, вона була звичним для мене місцем.
Я маю на увазі життєвий шлях. Те, що для кожного своє. Свій я загубив.
Інколи мені здавалося, що я сиджу біля вікна і бачу, як день за днем щось відбувається за склом. Я ж в той час осторонь цього, осторонь життя. Я брешу, коли кажу, що люблю самотність. Просто я не вмію жити інакше, тільки так. Чорт. Мені потрібна Аріадна, що виведе із цього лабіринту, всередині самого себе!
Заграв „політ валькірії” Вагнера. Я витягнув телефон із кишені і підійняв трубку. Після нетривалої паузи на тому кінці, вона спитала:
- Ти приїдеш?
Я відповів ствердно. Телефон відключився, я запхнув його назад до кишені і спинився. Здається десь далеко, на горизонті, зблиснув промінчик сонця. Може таки потепліє?
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design