Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95690

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 18354, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.235.42.157')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сумне і зовсім неполітичне фентезі

Фентезі без назви (ніби) 5

© Уляна Галич (Консуело), 01-10-2009
Тим часом, коли чоловіки того дивного Королівства були заклопотані своїми дріб’язковими проблемами, на кшталт погоні за неіснуючими демонами, чи відловлювання вимираючих видів драконів, глобальні та вселенські питання, як-от – збереження цілісності метально-енергетичного ядра Гіперпростору, поширення ідей пацифізму та демократії на відсталі континенти третього світу, вишивання хрестиком двадцятифутового гобелену на честь триста шістдесят четвертої річниці вигнання за межі країни раси генетично модифікованих надмірними дозами приворотного зілля перевертнів, в просторіччі більш відомих як шлапакуваті гобліни, – все це падало невимовним тягарем на тендітні плечі кращої половини місцевого електорату – звичайно – тільки потенційного електорату, за умови введення загального виборчого права…
Втім, боротьба за виборче право була наразі неактуальною для просунутою частини суспільно-політичних еліт королівства. З тої простої причини, що вибирати було ні з кого і ні за що. Та й мандати всі, правду кажучи, давно були подерибанені за квотно-династичним принципом.

Та повернімось до більш насущних проблем королівства.
Як вже відомо читачам з уст першовідкривача даної напівзабутої сторінки історії, у Короля була дружина, скількись-там гламурно-інфантильних нащадків, кожен із яких бодай один раз тихцем приміряв батькову парадну діадему перед отим великим дзеркалом в тронному залі, купа ледацюватих слуг-саботажників, військо, ще доволі боєздатне, – попри нереальні об’єми щоденно споживаної рідини… можливо, в нього також був і папужка, котрий ще й досі не розівчився матюкатися – то позначався сумний досвід ранніх років життя в припортовому районі столиці…  а втім, це геть неважливо.

Важливо інше, – як у кожного порядного володаря, в Короля був і власний двір – так-так, зі справжніми придворними дамами, кавалерами і навіть блазнем, – щоправда, одним-єдиним, його тримали на правах винятку і демонстрували заїжджим дипломатичним делегаціям як очевидне свідчення того, що зі свободою слова й совісті в Королівстві усе в ажурі…Та й це не так уже важливо…
Найголовніше, – Тьома, не перебивай, свою порцію кіті-кету ти вже зтеребив, залиш щось трохи дядькові Михайлу на сніданок, – так-от, найголовніше полягає в тому, що  в Короля була Фаворитка. Звали її Марджорі Фрозенталь, і була вона особою скоріше невизначеної національності та соціального статусу, що, втім, не заважало його величності систематично відвідувати таємні, – о, цілком таємні, – покої на четвертому поверсі новозбудованої резиденції, зведеної за проектом талановитого гастарбайтера з далеких варварських країв на сході… Та останнім часом прекрасна Марджорі почала відчувати дивне занепокоєння…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

ой, Ви навіть і таке пишете

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Віктор, 23-11-2009

замах на червінець...

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© George, 27-10-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Тарас Самелюк, 27-10-2009

Роздраконили уяву

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Петро Домаха, 02-10-2009

wow

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Захар ван дер Бюйтен, 02-10-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.7116868495941 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …