Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 18197, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.116.8.110')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Альтернативна історія

Поїзд із затертою назвою

© Віталій, 28-09-2009
Привіт, дорогий читачу. Сьогодні хочу представити тобі фантастично-правдиву історію, про потяг назва якого затерта. Як може бути затертою назва потягу? Потяг про який розповідаю я настільки древній, що існував ще до народження людини яка придумала потяги, віднесіться до цього як до фантастичної частини моєї правдивої розповіді. Фантастично також те, що цей потяг як жива істота має стільки мість щоб вмістити всіх бажаючих і тільки тому хто помилився квитком може бути у ньому тісно. Він має вагони різного класу і за кожне місце в ньому своя ціна, від зовсім мізерної до ледь-посильно великої, але за будь-яке місце доводиться платити. Потяг змінюється на кожній станції ніби тисячі невидимих механіків його обслуговують. Насправді ж є лише один машиніст який слідкує щоб потяг не зійшов з рейок, а вигляд потягу змінють пасажири, всі разом і кожен окремо. Не питайте про технічний стан потягу — він готовий служити вічність, дуже завбачливим був конструктор.
Потяг зупиняється на певних станціях  і люди інколи не встигають вчасно повернутися з прогулянки, але в поїзді забагато пасажирів щоб очікувати на тих хто запізнюється.
Перша станція — “Народження“. Тут кожен повинен потурбуватися про квиток з найрізноманітнішими варіаціями, змінами місць на станціях і місцем виходу з поїзда. Тут вас ознайомлять з ціною, але заплатити її доведеться в кінці шляху.
Друга станція — “Дитинство“ . Тут панує атмосфера спокою, веселості й невизначеності. Тут завжди весна цвітуть квіти і дерева тягнуться вгору за станцією видно дорогу чисту і широку яка йде паралельно поїзду і також може довести вас до кінцевої мети. А чиста вона тому що хто загубився на цій станції ще не пізнав брехні і підлості. Тут найкоротша зупинка і спогади цієї зупинки з часом затуплюються.
Третя зупинка — “Юність“. Тут завжди літо. Все тут у розцвіті і найкраще блукати саме по цій станції.  В атмосфері притупилась веселість, а на зміну спокою прийшла бунтарська нота. Час зупинки продовжено, а на дорозі почали з’являтися — бруд і каміння. Бо в людей з’явилася частинка досвіду.
Четверта зупинка — “Зрілість“. Тут осінь, але багато людей люблять цю пору року, моживо тому що вона плаче і старіє замісь них, або разом з ними. Атмосфера — смутку. Дорога за станцією стала брудною і нікуди не зникло каміння.
П’ята і остання станція — “Старість“. На цій станції зима яка все робить білим і зрозумілим. На цій станції панує атмосфера мудрості. Дорога замерзла і на ній поменшало каміння.  За декілька кроків від станції стоїть невеличка брама яка веде до місця де доведеться заплатити за квиток.
Потяг порожнім повертається назад і набирає нових пасажирів. На назві потягу видно лише дві перші букви — “Жи“, далі — три затертих літери.
Мандрівник

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

три затертих літери

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Захар ван дер Бюйтен, 28-09-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.5145199298859 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …