Старій дерев’яній Мишоловці набридло трощити дурні черепи сірих мишей, вона начиталась демократичної преси, та й, якщо чесно, її нудило від свіжої крові. Мишиній полавці хотілось на заслужений відпочинок – десь, в райцентр, на тихий хутір в музей старожитностей. Але Господар щораз підкладав нову приманку і натягував пружину.
Тоді Мишоловка, виказуючи свої гуманні погляди, бо демократичну пресу вона читала як усі інші, звернулась до мишиної громади:
- Я вас дуже поважаю, ви ж такі громадяни, тому я не хочу виконувати цю брудну роботу. Господар змушує мене до мишиного терору. – І в підтвердження своїх слів, страшна машина продемонструвала кілька розплесканих на млинець сірих громадян.
- Ой! – вжахнулися крайні, найбільш чутливі мишині родичі.
- Ганьба! – долинуло із задніх рядів.
- У вас скоро вибори зимівлі. Тому я прошу, заклинаю: не вибирайте цього дому, не вибирайте цього господаря, не вірте його словам, не піддавайтеся на його «доброчинства»!
Миші вислухали всі застороги і терміново зібрали своє віче. На зборах розгорілась справжня дискусія:
- одні пропонували вибрати свободу, тобто зимувати на полі під соломою і гіллям;
- другі – обрати інший дім, з іншим господарем,
але всі зійшлись на тому, що засуджують Господаря пекельної машини і навіть своїм діткам закажуть, обминати цей страшний дім десятою дорогою.
Та Господар тільки посміхнувся, почувши цю новину. Він просто взяв і поклав до мишоловки скибочку свіжого ароматного сиру.
І страшна машина запрацювала знову на всю свою потужність.
В Господаря жив пухнастий кіт, який мишей не ловив, тому що читав демократичні газети і був великим демократом, але дуже вже любив їх розплесканих, під майонезом.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design