... На хвильку мені забракло повітря. Ніби із землі, хто-зна куди,щез увесь кисень.Голову стискало нещадними залізними кліщами:заржавілими кліщами спогадів.Очі кольору весняного латаття на мить потонули у кришталевій вологості.Пригадала ТУ зустріч у Карпатах, твоє чорне вороняче волосся,гострий погляд карих очей(який я так і не навчилась витримувати), твої руки,вуста... Кохана постать чужої мені людини уривками каламутилась перед замріяними зеленими очима. Все спліталось в якусь дивну маячню. На серці стало терпко,а може й боляче. Знаєш, я ніби наосліп стрибнула вниз головою у наповнений ультрамариновою водою басейн,але не розрахувала того,що він покрився кригою.
Блискавкою пронеслось по пам'яті твоє раптове зникнення "без коментарів", на три роки (на цілих три роки,любий),моє ідіотсько-вірне очікування,гучне повернення улюбленця Казанови й моє (ще більш ідіотське) друге попадання на гачок. Точніше на гачище.
Кліщі стиснули ще сильніше. Спогади закрутились,понеслись і з гуркотом вдарившись об щось кам'яне розлетілись на шматочки. Ти ба,а камінь ще й буває жіночого роду. Камінь з обручною на безіменному пальці правої руки...
Підбігла до вікна. Відчинила його навстіж і жадібно,ніби хотіла задихнутись,вдихнула морозно-тверезого повітря. Заварила каву. Подвійну чи потрійну. Який ж ти все-таки мізерний планктон. Просто божеволієш від думки,що тебе кохають. Чи кохали. Обожнюєш вбивати мене.
Але на те весілля,чоловічку,я піду. Ти ж не посоромився,лукаво оголивши свої тридцять два,"вручити" мені те довбане запрошення.
Терпкість на серці не відходила. Відійде. Ще й як відійде. І не чекай,що я влаштую скандал на твоєму вінчанні, щоб зайвий раз нагадати людям який ж ти був успішний серцеїд. І я не мобілізуватиму всіх подруг щоб почути старе як світ "ах ж він негідник" або "а вона себе в дзеркалі бачила?". Я вище цих крайностей. До речі, повна протилежність тобі.
Одружуєшся... На щоку падає крапля дощу. Краще надягну улюблені чорні окуляри.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design