Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 17925, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.203.58.132')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Наш коханий антикваріат

© , 16-09-2009
Рівненські тролейбуси – це особливе місце. Тут завжди можна зустрітити десяток, другий пенсіонерів. І от коли їх від зупинки до зупинки назбирується достатня кількість – ропочинається справжній тролейбусний форум. Мені здається, я знаю усі можливі теми, які виносяться на всезагальне обговорення у громадському  трапспорті. Найчастіше – це політика, дача і нікудишня сучасна молодь.
Але одного разу я таки була справді вражена тим, яку розмову розпочала  усміхнена бабуся. Пересипаючи репліки жартами вона  розповідала про те, що напевне переїде жити у будинок перестарілих, який знаходиться недалеко від Рівного. «А чого ж так. – цікавились пасажири? Чи вас туди діти відправити хочуть? Може невістки не люблять?» “Та ні страшенно люблять, кажуть, що не відпустять мене від себе”. “А може вам немає де жити?” -  з подивом запитують оточуючі. “Приїжджайте до мене у гості і подивіться, який маю гарний будиночок- відремонтований, просторий”, - відповідає бабуся з посмішкою – “В мене і садок, і город – все є”. “То може вам вже дуже важко працювати і немає кому за вами доглянути?” “Та де там – то мій старий  відлежується тільки, а я все працюю підморгує слухачам старенька. І її позитивний настрій передається співрозмовникам. Але ніхто так і не може зрозуміти, чому бабуся вирішила виббратись у будинок перестарілих. Але у неї так все чудово!  “А що мені треба? Ліжко переночувати мені дадуть, годуватимуть мене і лікуватимуть якщо треба буде. От пенсію доведеться всю віддавати, але для чого ж вона мені треба буде?” На зупинці “Автовокзал” бабуся виходить.
Дивлюсь я на оцю стареньку і пригадується мені, що колись отак в українському селі навколо бабусь і дідусів збиралась малеча, аби казку послухати, мудрості повчитись. Де ж втратився отой інтерес до старших людей, до їхнього досвіду?
Пригадується і друга тролейбусна історія, розказана вже моєю бабусею. На зупинку під’їжджає тролейбус і на передні двері залітають підлітки. “Давай швиденько заходь, сідай”, -  вчить досвідченіший друга.  – “Бо зараз, як це антикваріат завалить, то небуде й де впасти”. Добре що в моєї бабусі, хороше почуття гумору

От я собі і думаю: в усі часи антикваріат цінувався найбільше. Чому ж у нас тепер інакше?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

не ідеалізуйте минувшину

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Захар ван дер Бюйтен, 16-09-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.84733510017395 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …