Коли важко, я виходжу на вулицю. Іду навпростець, дивлячись під ноги. Не звертаючи уваги на світлофори, сітілайти, шумні компанії, репліки. Тоді для мене нема нічого. Лише безкінечна порожнеча міста, що стало занадто рідним, щоб зватися моїм.
В нічному кіоску купляю міцні сигарети, наповнююсь їхнім димом до запаморочення, ковтаю м’ятні драже, думаю. Від спогадів навертаються сльози, і я спльовую їх на бруківку, ненавиджу себе за тимчасову слабкість і рушаю далі.
У барі зустрічаю друзів. Ми називаємо це місце своїм. Беззмістовні балачки не запалюють, а дурні питання насторожують. Прощаюся і виходжу на свіже повітря. Але на вулиці так само важко дихати. Лютнева сирість закрадається у легені, від мокрого снігу починає крутитися волосся. Намагаюся проковтнути набридливий камінь, але він залишається тортурити моє горло.
Проходжу неосвітленим перевулком повз церкву. В храмі чомусь горить світло, і я йду на нього, як злітаються метелики на ліхтар. Тут тепло і затишно, просторо і тихо. Запалюю тоненьку свічку: за все найкраще і ні за кого окремо. Намагаюсь закріпити її, але марно.
далі буде..
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design