/// це замальовка тексту, що тільки пишеться:) далі буде, може, колись
- Блядський район!
Здається я це не подумав а сказав. У всякому випадку якась чинна бабця, зі своїм песиком плінтусового зросту, просто підстрибнула вгору почувши це і обігнула мене гігантською дугою. Мабуть я її налякав.
Але цей блядський престижний район мене вбивав. Жодного кіоску з цигарками, з пивом, з всіма радощами життя, які його вкорочують, але без яких воно взагалі не варте нічого. Я проминув два квартали і нарешті знайшов якийсь продуктовий, але в ньому продавалося лише якесь недешеве віскі та багато зіркові коньяки. Не те, щоб я не пив цього, але о котрійсь там ранку я віддавав перевагу іншим алкогольним напоям.
Довбана еліта, їй ніколи не зрозуміти простого пролетарського щастя, у вигляді дешевого пива та смердючих цигарок. Їм не потрібно зранку оживляти голову слабоалкогольними напоями, що течуть по спраглому шлунку неначе жива вода.
Коротше кажучи я йшов звідси з шаленою швидкістю. Жахливо хотілося повернутися кудись до більш рідних місць. Не знаю взагалі, як я опинився в цій частині міста. Не пам’ятаю взагалі ніхєра, ні що я робив до цього, ні де я був. Може я перепив занадто?
Дико хотілося курить і не менш дико хотілося чимось похмелитися.
Сонечко починало припікати, і в потріпаній косухі та бєрцах було трохи спекотно. Це тільки збільшувало бажання випити свіжого, прохолодного пива. Але довкола як на зло були тільки дурнуваті магазини із гігантськими скляними вітринами. Я підійшов до однієї з таких і глянув на своє відображення. Те що я побачив не дуже мені сподобалося. Я вишкірив зуби і зробив огидно-страшне лице. Так було ліпше, проте мій писок досі мене не влаштовував. Занадто добрий якийсь, пригладжений та відчищений. Де щетина? Де мішки під очима від багатоденного запою і трупна блідизна шкіри від недосипу?
Очевидно, побачивши мої потуги хоч якось поліпшити зовнішність, з дверей вийшов охоронець і вказуючи пальцем кудись у світлу далечінь наказав відійти. Він робив це з таким огидним виразом лиця, що не хотілося навіть казати йому нічого нелітературного. Тож я обмежився лише відстовбурченим середнім пальцем лівої руки та почимчикував далі.
Мене дико не влаштовувала моя зовнішність. Я міг почати комплексувати із за неї. Потрібно було терміново і радикально вирішити це питання. Тож коли я побачив перукарню на горизонті то не довго думаючи спрямував свої ноги в її сторону.
- Доброго вам – відразу коли я відчинив двері почала промовляти перукарка. Ця мм…дама, із зачіскою, що конструктивно нагадувала Ейфелеву вежу, а кольором радянські стяги на перше травня, вона щось ковтнула всередині себе і дуже тихим, надтріснутим голосом закінчила – дня. Коли двері позаду мене дзенькнули в цьому царстві великих дзеркал та архітектурних зачісок запанувала гнітюча тиша. Я гупнувся своєю дупою в крісло, лише після чого вона зуміла видавити з себе щось на кшталт - сідайте будь ласка. Стало зрозуміло, що ініціатива мусить бути в моїх руках.
- Дівчинко, забрий мені ірокеза.
- Що-що - перепитала вона.
- Ірокеза, таку довгу смугу волосся через всю голову. Бачила по телевізору зебр? В них щось схоже.
Сердешна, вона взяла машинку і нервово ввімкнула її, потім вимкнула, змінила декілька насадок, поки врешті решт не зрозуміла, що жодна з них не знадобиться. Потім підійшла ближче і спробувала підступитися з однієї сторони, а потім з іншої. Врешті решт я не втримався і відібрав в неї цю пекельну машинку. Декілька разів провівши по скроні та залишивши там чарівну лисину я повернув їй з словами – от щось в такому дусі.
За пару хвилин вона вже оголила мені половину черепа і оговтавшись спинилася та спитала – годиться? Я схвально кивнув. Вона продовжила і через п’ять хвилин із дзеркала на мене дивилася абсолютно нова людина. За мить машинка заглохла і вона струсила обрізане волосся та потяглася за якимось лосьйоном, але відразу ж спинилася.
- Скільки я винен?
Вона мовчала, дивлячись на те, що тільки що вистригла своїми ж руками. В її погляді, у цьому відбитті в дзеркалі я бачив невимовний жах, ніби перед нею з’явився хтось із демонів пекла. Я навіть думав пожартувати, проте вчасно спинився.
- То скільки я винен? – чергове питання про гроші вивело її з каталепсії: - нуу…знаєте…ми такі зачіски не практикуємо…
Я заглянув до гаманця, де було підозріло багато грошей.
- Кого з мертвих письменників чи поетів ви любите більше всього?
- Гггрушевський.
Я завагався, а потім віддав двох Франків. І не попрощавшись зник звідти, лишивши в її душі хаос та нерозуміння. Здається я завше так робив у своєму житті. От якби ще достеменно його пригадати. Проте органічна потреба влити в організм свіже пиво змусила мене відкласти на певний час ці пошуки свого минулого…
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design