Перше травня... До цього дня на дворі стояла жахлива і неприродньо холодна погода. Але сьоодні – тепло.
Я поїхала на дачу в самому светрі та кофтині.
На дачі, якось незвично, але роботи не було. А як нема роботи, то навіть не знаю куди себе притулити.
Вирішила згадати дитинство коли я переважно сама ходила по околицям – пагорбам та лісам.
Сонце припікало добре. Я покинула дім і пішла. Йшла спокійно, насолоджуючись тим безтурботним станом.
Зайшла у сосновий ліс; прямувала попід деревами, попід лісом.
Полуденна спека розморювала і у тілі відчувалося глибоке розслаблення. Я сіла на упавше дерево...
так було добре просто сидіти.
Попід ногами у відвісній стіні, - колись викопаному піщаному кар’єрі , літали здорові чорні джмелі.
Пройшло трохи часу. Я півелася і попрямувала далі, ліниво переставляючи ноги.
Гялавина, на яку вийшла згадом, усяяна сонцем, запрошувала вмоститися на ній, що я і зробила одразу.
Так собі було добре сидіти тут: ані турбот ані думок ані мети сидіння. Просто так сидіти і
навіть направленно не думати про щось.
Ще мене дуже манив отой вид, що відкривався із місця сидіння: до низу долинка, по якій тягнеться
сільська незаасфальтована дорога, а на другий бік підіймаються такі самі пагорби. Степ. І де-не-де
одинокі деревця. То груші, то вишеньки.
Пізніше поклонило в сон и я вмостилася на тій галявині і трохи придрімала.
Спека ставала дужчою. Тому змушивала встати і ліниво поплентатися до лісу.
В лісі було прохолодно і тихо. Сосни височіли і спокійно та лагідно гойдали гілками.
Вони приймали мене по-доброму. Не знаю, але для мене всі дерева різні і мають різні характери.
Так ось сосни мають можливо небагатослівну і не «рясну» вдачу як яблуні чи вишні, можливо таки десь
і стриману, але добру та привітну насправді.
Так вони - сосни мене прийняли у своєму обійсті. Я йшла між ними, слухала їх шепіт і ні про що не думала.
Потім зняла із себе взуття і пішла по гольчастому килиму боса. Приємно було...
І взагалі такі були приємні відчуття, здавалося ніби все повітря пронизане життям, життєвою силою,
що лоскоче твоє тіло і заходить у кожну клітину; одночасно огоратє та заколисує. Такі неприховані відчуття я відчувала вже давно. Було приємно згадати.
Ось так минув першотравнений день на дачі у колі сосен і єднання із природою.
Я зрозуміла тоді, що за щастя для людини просто «насолоджуватися тишею».
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design