Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 1699, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.14.70.203')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Несерйозні фантазії?

Удосконалення

© Любов Долик, 03-07-2006
І чого ті всі люди хочуть? Хто сказав – грошей? А хати? А щоб чоловік любив? А. ще щоб не пив? І щоб було здоров’я? І щоб діти були мудрі? І взагалі, щоб ліпше жилося! Усі прагнуть вдосконалити життя! Хоч то, може, замудро звучить, але... От як подивитися на ту ідею з бажанням поживитися та повеселитися? Отак ми з Наталкою вирішили одного разу вдаритися у вдосконалення. Почалося все з реклами в улюбленій газеті. Прочитали ми, як рятують людей (цією ж таки газетою розрекламовані) цілителі і цілительки, ворожеї, знахарки – і осяяло! А чому б і ні! Може, і нам спробувати? А то шукають роботу кобіти, а такого гарного заробітку не бачать. Все. Вирішено. Наталка буде цілителькою (в неї очі чорніші, та й сама симпатичніша), а я – помічницею (як же серйозній цілительці без помічників?)
Перше правило – подати оголошення в газету (зразки друкують в тій же газеті щотижня!) А ще кілька сльозливо-захоплених відгуків (де взяти? Правильно, в тій самій газеті!)
Друге – треба винайняти приміщення (ідеально підходять клуби і старі кінотеатри) для проведення сеансів.
А третє (і цей мій власний геніальний винахід) – заключити договір (ми ж бізнесові люди!) з підприємцями на Привокзальному ринку про торгівлю яйцями. Цебто, ми їх будемо постачати, вони – ними будуть торгувати. Яйцями.
Як, де ми їх візьмемо? На сеансах. Он, пані Світлана по три просить, а ми замовимо – по п’ять! Для вірності і міцності проведених ритуалів! На три яйця Наталка буде нашіптувати лист турецькому султану (треба ж щось і клієнту повернути), а два – підуть на нашу “приватну ферму“ – в продаж добрим людям. Все чесно.
От чого на яблука та на горіхи, або ще на квасолю ніяких заклинань нема, га? Треба придумати! Я б їх з такою охотою понашіптувала – та й на Привокзальний, або ще ліпше, до Польщі відправила – от би грошики потекли річкою!...
Ой, перепрошую, шановне товариство, захопилася мріями. Вернемось до діла.
Ось, значить, четверте правило. Воно велике трохи, слухайте уважно. Щоб клієнт повірив у наші здібності, треба ж обстановку довкола відповідну: білу скатерку, свічечки, образочки. А ще ж в аптеку збігати, купити ромашки та м’яти (о, а в мене ще якась є трава насушена!), оце ж ту травичку перемішати, пофасувати. Аякже, то ж цілющі, неймовірно чудодійні трави! Чудово діють на гаманці клієнтів! Вберемо Наталю в гарну хустку шалінову, американську, три колоди карт розкладемо, прикуплю ще якихось дзвоників, талісманів на Вернісажі (там такого добра повно!) Як нащо то все? Треба ж злі сили чимось відганяти, а в кишеню грошики збирати!
А-а, про головне не сказала? Як з людьми будемо говорити? В коридорі спочатку з усіх зберу гривень по тридцять за прийом, нажену трохи страху та суворості. А Наталя що скаже? Спитає, що вас привело до цілительки. А потім з розуміючими очима вас вислухає, розкладе карти. Поспівчуває, бо вам пороблено. А ще ви несете хрест свого роду. А ще вам заздрить жінка середнього віку, не дуже далека, але й не родичка, швидше подружка або сусідка (хто ж не має подружки чи сусідки?). А ще у вас в кутку кімнати жмуток чорного волосся підкладено (десь таки його знайдете, хіба у хаті всі лисі живуть?) А далі – талановитий Наталин язичок знайде про що говорити і що зцілювати. Згідно особистих зізнань клієнта і власної інтуїції. Люди ж за чим ідуть? Поговорити, порадитись. Та ще й готові за це гроші заплатити. Їм психолог потрібен, а не цілитель. Але психологи – то для американців. Ми ж віримо в заклинання і нашіптування. То ж і хапаємося за яйця та червоні ниточки, нюхаємо торбинки з травичкою. І не розуміємо, що треба хапатися – за власну голову! І що? ДУМАТИ!!! Ото ж бо. От ми з Наталкою придумали. Поїдемо для початку в Турківський район – там люди довірливіші, а за сеанс по в’язанці грибів будемо брати. Це так, на розкрутку. А там, дивись, і на багатші села перейдемо. Наберемось досвіду. Удосконалимось. А як добре піде – і до Києва доберемося. Будемо Януковичу розказувати, як йому було пороблено на тому яйці, що з ніг його збило і кар’єру поламало. Ото було файне яйце!!!
Але, знов перепрошую шановне товариство, то все мрії. А зараз – треба братися за роботу. Біжу в аптеку за ромашкою. Треба готуватися. Удосконалюватися !!!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

І чого ті всі ЖІНКИ хочуть?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© М. Гоголь, 05-07-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.7870469093323 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …