Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 16969, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.224.149.242')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Knock-out of love: Хрест на всьому

© Юрій Дюг, 23-07-2009
«Вишивала мені мама
вишитий рушник,
хрестик, нолик,
хрестик, нолик…»
Пиво в вихідний сонячний день – річ смачна. Особливо коли сидиш з друзями на відкритій терасі в кафе на березі річки. Та й в початок літа спека вже припікає, але ще не дошкуляє. Замовляєте по кухлю прохолодного напою, зручно вмощуєтесь в кріслі. Ось вона – радість життя! Приємний смак і задушевна розмова з друзями так близько, варто лише зробити перший ковток. Вже підносиш кухоль до рота… І тут Бац!!! Велике западло у маленькому втіленні – у кухоль пікірує жирнюча зелена муха. Ніби і м'ясо – закуска, але точно не нормальних адекватних людей. Звичайно, хто не гидує може зайнятися риболовлею і виловити огидного монстра. Але смак та приємні враження вже до того випарувались, як піна з сколоченого пива. Кухоль автоматично вилітає в трубу.
Шокуюча звістка тоді восени застала Дімона як муха під час дружнього виходу на пиво. Навіть згадувати не хотілось, але що поробиш так складалось життя.
Після Московського тріумфу на чемпіонаті світу з боксу Дмитро не боксував кілька місяців. Це без врахування тижнів проведенних в лікарні. «Пірова» виявилася перемога. Пошкодження і травми – річ серйозна, але на молодому здоровані все заживає як на собаці. То ж хлопець після лікарні з легкою душею після виписки приступив до тренувань. Тим паче з стосунки з Ланою після повернення з Польщі нарешті налагодилися. Дівчина після пережитих спільних потрясінь нарешті заспокоїлась. Дмитро теж терплячіше ставився до вибриків коханої.
Зрештою, довго чи коротко мова мовиться, а довелося новій олімпійській надії знову приступати до активної підготовки до ігор. Так саме надії, тільки завдяки винятковій історії на чемпіонаті, Дмитру тренери давали час повність відновитися і готуватися посилено до чемпіонату. Іншого, розібраного до такого стану олімпійця боксерські функціонери просто не пустили б на ігри. Але відчайдушним дурням, пардон Демонам, у нас як відомо везе. До пори до часу. Коли настав час проходити лікарняні обстеження та тести, хлопець ні трохи не переживав. Слава Богу, на здоров’я ніколи не жалівся.
Більшість тесті боксер пройшов без заминки, залишилась лише енцефалограма та томограма «боксерської груші». Так жартома спортсмени називали  голову. Лікарі довго робили всі необхідні заміри та сканування, а потім довго щось обговорювали і все починалось з нову. Зрештою резюмували – нам треба детальніше все вивчити – «Ми вам пізніше зателефонуємо. Пізніше, то пізніше. Дмитро вийшов з клініки та набрав номер Паши:
- Привіт Старий, годі валятися на дивані.
- Ти що? Який диван?!! Не всі ж так забзділися, як дехто. Поки ти прохолоджувався ми тут замутили нашу справу з розробкою програмного забезпечення, ще трохи і налагодимо справу. Ти на нашому штабі взагалі коли останній раз був? А клуб бачив?
- Добре, добре, каюсь, тільки не бий. Ногами по голові. Слухай, Пол, бери Вована з Віталіком, цих геніїв MS DOSа, йдем десь пива посидимо поп’ємо. А то геть мене ці комісії забембали.
- Нууу, тоді як завжди в Гандонн... «Гондоллі». Треба вже туди переносити офіс, - засміявся Павло.
Хлопці сиділи у кафе у лише кілька хвилин. Ще навіть замовлення принести не встигли. А розмова братів Квартиркікових  вже дівставала Дмитра. Ще б пак, він з тої мови розумів лише  сполучник.
- Гей, ви віндовси, ви що нормальною мовою розмовляти не вмієте? Веталь, Вовчик, ну будь те ж ви хоч трохи людьми, а то я вас…, - загрозливий монолог Дімона перервав зненацька телефонний дзвінок.
Чогось ні з того ні з цього телефонував тренер хлопця. З якої це радості?
- Привіт, Дмитро, ти де зараз?
- Та я  так… Тут з друзями зустрівся трохи, - обережно почав хлопець, щоб знову не нарватися на черговий «трендюль бонус» від тренера.  
- Слухай, я навіть не  знаю як тобі сказати. Мені лікарі зателефонували. Ну… ті де ти де ти обстеження щойно проходив. Короче, я тут зараз на місці. А сам не повірив в те що вони сказали…
- Ну що Петрович, не інтригуй, що там могло статися? Здивувались моєму богатирському здоров’ю? – жартував Дмитро.
- Не смійся! Вони сказали, що у тебе серйозні проблеми. Кажуть, гематому знайшли у корі головного мозку. Причому крововилив у такій ділянці мозку що оперувати не можна. Тільки ти там не панікуй. Кажуть, що загрози здоровю зараз немає. Можливо вона колись сама розтягнеться.
- Ну й чудесно, коли тренування?
- Ти не зрозумів! Вони заборонили тобі боксувати. Про олімпіаду та про бокс взагалі можна забути! Тебе ніхто не випустить на ринг, принаймні кілька наступних років точно.
Кухоль легко спорхнув з руки і полетів донизу. Скло з дзенькотом розбилось об бетону площадку хмільний напій розплескався друзям під ноги.
Дмитро сидів і повчав, втупившись у повітря між собою. Друзі нічого не розуміли.
Не розуміли, що  це кінець. Кінець всьому…

Початок:
http://gak.com.ua/creatives/1/16951
http://gak.com.ua/creatives/1/16553
http://gak.com.ua/creatives/1/16468
http://gak.com.ua/creatives/1/16469
http://gak.com.ua/creatives/1/16496
http://gak.com.ua/creatives/1/16497

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0365331172943 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …