Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 16589, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.80.131.164')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Соціальна драма

Схід і Захід разом

© Захар ван дер Бюйтен, 03-07-2009
(вулиця метрополіса: всі біжуть у різних напрямках; на обличчях – гемороїдальна зосередженість.)

Г о л о с  з а  к а д р о м. Сьогодні ми вирішили провести вуличне опитування на тему: Чи воно й справді Схід і Захід разом?

(до камери наближується старий  В е т е р а н; слухає питання, відкашлюється й відповідає)

В е т е р а н. Ні, ні, ні! Ви от послухайте, шо я вам скажу. Цей Захід, трясця йому, завжди був проти нас. Коли ми брали Фермопіли, тоді я побачив, як західняки нас ненавидять.  Той же Леонід… Шо? Шо значить бачив? Я його вбив! Але я, синку, цим не пишаюся. Це був мій обов’язок. Кожен перс на моєму місці зробив би так само – захистив свою Батьківщину. І ви, молоді, не повинні забути наш подвиг. І не допустити, щоби ахейці…

(В е т е р а н а  відпихає від камери  С т а р и г а н,  інший перехожий)

С т а р и г а н. Нє, я не знаю як там на війні. Я не був. Я служив на відповідальній посаді: наглядачем у таборі. Так працювали там у мене всі: і східняки, і західняки. І голови я рубив без розрізнень, хто там з них хто. Демократія!

В е т е р а н. Демократія?! Ах ти ж, виблядок іонійський! Я так і знав, шо ти шпигун. Люди, ви чули, шо він сказав?!

С т а р и г а н. Тупий персе, хіба ти не знаєш, що демократія може стати в нагоді й нам усім?

В е т е р а н. Мало ми вас при Дарії різали! Казав я, шо ви від ахейців нічим не вирізняєтесь.

С т а р и г а н. Перське лайно, чи ти забув, хто дав вам цивілізацію?

(В е т е р а н  і  С т а р и г а н  вихоплюють мечі та кидаються один на одного. За дві хвилини вони лежать у калюжі крові. На екрані напис: Схід разом!)

кінець  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© NATALKA DOLIAK, 03-07-2009

Схід і Захід здохнуть разом :-)

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Наталка Ліщинська, 03-07-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Дара К., 03-07-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.75715708732605 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …