Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51004
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 1657, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.118.120.109')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Альтернативна історія

Ми виграли Мундіаль !!! (2)

© koka cherkaskij, 25-06-2006
МИ виграли Мундіаль ! (2)

(Вступна  лекція професора соціоекономіки пана В.Пинзерика 1 вересня  2009 року студентам економічного факультету Черкаського держуніверситету)

Наше нечуване економічне зростання, любі друзі, розпочалося у 2006 році, коли наша футбольна збірна виграла Мундіаль-2006. Це поставило остаточну крапку у суперечці про корисність/некорисність футболу та поклало початок  запровадження математичних методів теорії катастроф у практичну політекономію.

Деякі наші  українські економісти віддавна, а точніше - з 2004 року помітили, що валове зростання національного продукту залежить від  перемог українців на тому чи іншому світовому змаганні. Наприклад, нечуване доти зростання української економіки у 2004 році ( котре, звичайно ж, і поруч не стояло із нечуваним зростанням 2006 року) , що хотіли обернути собі  у заслугу деякі окремі члени так званої "Партії Регіонів", мало справжньою причиною  не що інше, як перемогу нашої видатної співачки Руслани на "Євробаченні". У той же час  поразка сумнозвісних "Гринжол" на "Євробаченні -2005" призвела до зниження темпів  зростання, за що, знову ж таки, незаслужено картали уряд Юлії Тимошенко . Насправді у вільному ринковому суспільстві  значення такого  інституту, як уряд , значно перебільшують, в основному, самі члени уряду, котрі вважають себе незамінними.  Наші ж учені довели, що ключову роль  у зростанні економіки відіграє саме народ , котрий надихається  перемогою своїх представників  на подібних вагомих міжнародних змаганнях, коли якомога ширша у відсотковому численні частина народу має можливість згуртуватися і об"єднатися  на ментальному та духовному  рівні.  Бокс, на відміну від музики та футболу, не є настільки популярним серед населення, хоча відхід Кличка зі спорту  і вніс кілька мінусів  у темпи розвитку за 2005 рік.

Ну, такого пояснення, в принципі, давно було слід очікувати. Ви всі пам"ятаєте з історії, що ніщо так не могло згуртувати радянський народ, як наявність спільного для всіх громадян ворога - німецького фашизму. А що робити у мирний час ?? Треба шукати такого спільного ворога в інших  сферах життя , і , насамперед, у спорті.

Отже, на цих графіках ви  маєте змогу ясно побачити, наскільки  важливою для  зростання української економіки виявилася перемога нашої збірної на Чемпіонаті 2006 року.  Ви бачите, що темпи  зростання склали понад 40 відсотків , це набагато більше, ніж у 2004 році, що пояснюється тим, що , по-перше футболом цікавиться значно більша кількість населення, аніж музикою , по-друге, у складі футбольної команди було багато футболістів із різних регіонів країни,  в той час як Руслана представляла практично  лише Західний регіон нашої  держави.

По-третє, звичайно, це потужна рекламна кампанія Мундіалю та , по-четверте, що відрізок часу , на протязі котрого на населення України здійснювався  об"єднавчий тиск, набагато довший за тривалість конкурсу "Євробачення". Тобто, "Євробачення-2004" тривало лише три дні, у той час як Мундіаль тривав аж цілий місяць, тобто - у десять разів довше за часом.  Тут, проте,  слід зазначити, що  тривалість такого об"єднавчого тиску не можна збільшувати до нескінченності, так як людина має властивість призвичаюватися до такого зростання тиску і  через деякий відтинок часу сприймати його як нормальний. Наші дослідження показують, що  вже після двох тижнів такого тиску близько 60 відсотків  людей призвичаюється до його впливу і на них цей фактор  вже перестає діяти, а ще через один тиждень призвичаюється загалом 80-85 відсотків людей. Тобто, подовженням терміну дії цього фактору неможливо досягнути  нескінченного зростання продуктивності популяції. Це  є перший  наслідок з аксіоми Пинзерика-Черкаського.

Звідси , з цього наслідку, можна зробити ще один висновок - що нашій збірній, практично, можна було задовольнитися навіть другим або й третім місцем - на кінцевий результат (згуртування нації) це би майже не вплинуло.  Проте , завоювання першого місця  мало ще й зовнішній ефект - до нас стали придивлятися інвестори, що збільшило у кілька разів приток інвестованого капіталу в економіку України, а , отже, і потягнуло за собою екстенсивну ( або реактивну)  частку у зростанні темпів розвитку.

Отже, коли  збільшенням часу впливу вже нічого не можна досягнути, що в такому разі потрібно робити ? Слід змінювати точки контакту ( або точки дотику) впливу на суспільство. Тобто, після футболу слід було посилати свою збірну на чемпіонат світу  з баскетболу чи волейболу ?  А от і ні . Не зовсім. Бо множини уболівальників футбольних матчів та баскетбольних, а особливо хокейних, значною мірою перетинаються. З іншого боку, множина футбольних вболівальників має майже нульовий переріз із множиною  фанатів письменників-фантастів, тому піддаванням  об"єднуючого, консолідуючого впливу на цю групу суспільства, можна було не зупиняти , а навпаки, продовжувати  зростання темпів розвитку.

Ну , про це можна було б говорити довго. Але хочу ще торкнутися однієї маловідомої  сторінки у цій історії. Я хотів би розповісти про роль наших спецслужб  у перемозі нашої збірної.  По-перше, велику роль  зіграло запрошення до аналітичної групи ряду видатних екстрасенсів, астрологів, ворожок і навіть циганок. Вони , незалежно один від одного, надавали тренерам різноманітні рекомендації, аж до того , якого гравця і на котрій хвилині змінювати, хто де в якій частині поля повинен  грати і тому подібне. Недарма  під час матчу з Тунісом коментатор  сказав, що лише Блохін та його команда знає, хто з гравців які функції виконує на полі . Наші військові аналітики усереднювали всі ці рекомендації і надсилали тренеру на мобільний офіс через інтернет . Як правило, тренер виконував ці рекомендації. Кажу "як правило", бо в одному матчі , найпершому, зі збірною Іспанії, тренер  дуже скептично поставився до цих рекомендацій, практично проігнорував їх, про що потім, проаналізуваши  ці невиконані рекомендації , дуже жалкував.

З іншого боку, наші аналітики доклали чимало зусиль, щоб у півфіналі звести , з одного боку, англійців з аргентинцями, а з іншого - нашу збірну з німецькою. Англійці віддавна ворогують з аргентинцями, взяти хоча б історію з Фолклендськими островами, тож у півфіналі вони так один одного безжалісно молотили, що їхнім  гравцям знадобилося б кілька місяців, щоб повністю відновитися. Ну а  те, що наші супротивники в півфіналі виявилися саме німці…. Ви розумієте… друга світова…  сучасна хвиля моралізаторства серед німецької молоді, почуття  провини перед Україною…. Все це внесло свою  дещицю в те, що німці просто підсвідомо віддали нам перемогу, звичайно, трохи посмикавшись для годиться.

Ну, тут , наприкінці, хочу лише внести деякі зауваги. Ви , мабуть,  раніше чули або читали в російських газетах про те, що начебто фінальний виграш нашої збірної у аргентинців по пенальті випадковий, непереконливий, що головного арбітра матчу підкупили і тому подібне. Все це, скажу вам відверто, чиста брехня. Ніхто нікого не підкупляв. Просто наші аналітики дуже детально передбачили, в який куток воріт будуть прагнути забити гол аргентинці і в який бік  стрибати нашому голкіперу Шовковському.  Так само вони передбачили, в котрий бік буде стрибати голкіпер аргентинців, і нашим гравцям треба було лише забивати м"яча у протилежний куток воріт.

Є , звичайно, деякі  експерти, особливо з  Росії, котрі вважають, що наші аналітики не просто передбачали, але і займалися навіюванням на відстані, щоб змусити аргентинського голкіпера стрибати не туди, ну  але я особисто в ці казки не вірю. Поганому танцюристу, як ви знаєте, відомо що заважає.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

на мій погляд

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олексій Тимошенко , 01-07-2006

Жертва пропаганди

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Лисий Микита, 26-06-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.72580218315125 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …