Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95754

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 16134, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.222.108.18')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Притча

Дівчинка на пляжі

© Наталія Добжанська, 12-06-2009
…Дівчинка сиділа на пляжі, і не звертаючи уваги на веселих купальщиків, що плескалися зовсім поруч, у срібно-синій солоній воді, будувала замок. Мокрий пісок легко лягав шарами, і за деякий час з-під рук дівчинки виростав казковий палац. Як тільки піщана споруда була готова, дівчинка відходила і ставала, милуючись, збоку. Проте палац був розташований так близько до води, що пінисті хвилі раз-у-раз накочували і підмивали основи замку, і грандіозна ліплена споруда поступово руйнувалась, аж до повного краху, до небуття, не-існування. Тоді дівчинка приступала до улюбленого місця і невтомно продовжувала будувати. Невдовзі на місці руїни виростала нова будівля, що за красою та архітектурним задумом нічим не поступалася попередній.
Ледаркуючі дорослі, що спочатку ліниво й байдуже спостерігали за видовищем, потроху зацікавилися творіннями дівчинки. І тепер, коли невтомна хвиля в черговий раз руйнувала піщане диво, обличчя спостерігачів виявляли розчарування та жаль.
Поступово стали з’являтися коментарі, породжені спогляданням, що через деякий час напросто почали сипатися на дівчинку:
- Можливо, тобі вартніше сісти й будувати трохи поодаль, дівчинко, - далі від води, бо шкода втрачати таку красу! – говорили одні.
- А може, й не шкода – на місці зруйнованих вона зробить іще гарніший, - зауважували інші.
- Це нераціонально. Вигідніше було б за той час збудувати один величезний замок, а то й ціле казкове містечко! – додавав дехто.
- А що, по-вашому, раціонально – витрачати час на спорудження того, що за кілька хвилин і так змиє вода? – міркували ще інші.
- Що ви, що ви! Дівчинка вправляється, виробляються навички! А може, вона стане знаменитим скульптором! – не вгавав ще дехто.
Вони жваво дискутували, пробуджені від байдикуватого та бездумного вилежування на сонці, що мало на меті лише отримання засмаги. Одні сперечалися, інші щось доводили, ще інші переконували, використовуючи неспростовні наукові аргументи…
Тим часом дівчинка підвелася і, покинувши зруйновані піщані замки, пішла на край пляжу, де просто сіла край води, підставивши босі ніжки черговій наплилій хвилі, а личко – щедрим сонячним променям…
Над берегом ширяли, курличучи своєї пісні, ширококрилі чайки…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Розплющюю очі

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Сергій Коломієць, 22-06-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.76755285263062 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …