Коли закінчиться музика, вона піде. Я буду дивитись їй услід, поглядом проводжатиму її постать, яка зникне, мов химера, у ранковому тумані. Я ще довго пам’ятатиму її парфуми, клацання запальнички та запах дорогих цигарок. Вона нічого не залише після себе... Згодом, я все забуду, навіть її ім’я... І навіть цю музику, яка змушує мене замовити ще одну склянку коньяку і поспіхом його випити. Тепер я захмелілий підходжу до неї. Дарма... Вона не сама. Вона тут не одна. Її посмішка, кинута десь у глибину залу, народжує у мене злість і відчай. Її пальці легко гасять недопалок. Торкаються волосся. Її волосся... Здається, я геть сп’янів. Сідаю знову за столика і не знаю, що далі робити... Озираюсь – вона танцює з іншим. Ще хвилина-дві – і музика закінчиться... І вона піде. З ним...
...Ще одна склянка, ще одна і ще... Волосся її, руки... Пальці... Тіло... Чорна сукня... Паморочиться голова від цигаркового диму і її терпких парфумів... А ще... Ще ця музика... Вона не закінчується. Вона вибухає... І зала стає схожою на бурхливе море звуків, кольори набувають нових відтінків... Я зникаю і кличу її зі собою... У ранковий туман...
Я оглянувся і не побачив нікого. Ніде. Ця порожнеча схожа на неї. Зрештою, то вона... І коли йде, то я ще довго дивлюсь їй услід, поглядом проводжу її постать, яка зникає, мов химера, у ранковому тумані... Вона нічого не залишає після себе...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design