Не здолала. Не здолала, кажу, усіх дописів.
От маю пару думок і вважаю, що краще окремо покласти. Дуже прошу, шановне панство – то мої особисті думки, не цікаво – то не цікаво.
1. Щодо анонімних відгуків (жовч, лайно тощо) – та просто треба надати можливість автору твору видаляти хамські витвори і дурниці. Нічого поганого не станеться, тіко лайна поменшає у дописах.
2. Щодо абсолютно нормального бажання мати найбільшу кількість читачів. Та просто – вдосконалити систему рейтингів. Додати можливість оцінювання за критеріями.
Критерії:
• "такий (твір), що розбудовує, відновлює мову"
• "висока суспільна корисність"
• "якби Ви розум мали, Ви б такої не співали"
• "найдосконаліша техніка"
• "спів найтоншої душі"
Такі оцінки можна було б (за загальним голосуванням):
• дозволити тільки певній категорії авторів.
• обмежити, припустимо, трьома можливостями на місяць.
За підсумками автоматично визначалися б щоквартальні рейтинги. Найвищі твори мали б віконце зі списком "кращі твори 1 кварталу 2009 року" (на кшталт "рекомендовано"). Тільки щільніше, щоб видно було якомога більше лауреатів.
3. На мою думку, автори, які набрали певну кількість; "якби Ви розум мали, Ви б такої не співали" обмежуються у праві публікації. На деякий термін або назавжди – за кількістю балів.
4. Щодо рецензій на замовлення. Я думаю – ніхто не схоче платити. Можна гуртом визначити дві-три групи рецензентів, і авторові звертатися до всієї групи. Хтось із групи схоче – напише рецензію. Професійність рецензій, звісно викличе запитаність автора – як його винагороджувати – пропоную подумати всім. Бо без винагороди – нецікаво. Ніхто не хоче писати – не ображайтеся. Нема у авторів часу. Або твір не викликає бажання – що ж поробиш.
5. Глуха мовчанка коло твору – сама собою показник. Нема чого казати, вибачте та й працюйте над собою.
6. Мені здається, дорогі автори, що нам було б краще гуртуватися – не ображати одне одного, берегти. Кінець-кінцем, ГАК стоїть близько до клуба такого собі. Трохи ніжніше, трохи попрацювати над концепцією ГАКу як такого. Та й буде літературне товариство. Зі своїм обличчям, можливо – зі впливом.
7. От питання – підтримувати будь-які сервіси, то грошей вартує. Чи хазяйви сайту того схочуть?
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design