Синьо-синьо...
Він і забув, що небо такого кольору. Здалося, ніби воно опустилося до нього й обіймає своїми волошковими руками-крилами, огортає блакиттям і прозоро-ясним сумом...
У дитинстві найчастіше дивився на небо і тішився його незбагненною красою, чудувався його глибиною, марив його величчю. Чи не від того очі стали, мов дві краплинки глибокого осіннього неба. Не раз мати зазирала в ці не по-дитячому зажурені очі і скрушно зітхала від чогось...
Та забулося... Все рідше погляд здіймався до неба і мрії пливли увись, все частіше дивився він прямо, перед себе: так учили. Минуло, відлетіло, ніби трапилося це не десь в недалекому минулому і не з ним, а з якимось із героїв прочитаних ночами книг...
Він лежав, розкинувши руки врізнобіч, і тішився, що знову може дивитися вгору і ніхто цьому не перечить, не боронить. Від ніжно-ясної блакиті аж різало в очах, сильно, до сліз, які легкими росами стікали по щоках. Але він уперто (майже як у дитинстві) продовжував милуватися його красою і думав, що...
...вже не напише мамі-батькові. Спочатку вони сумуватимуть, а потім мати згадає синові очі і – зрозуміє, що по-іншому й не було б...
...не домалює картину – першу і, на жаль, останню, на якій красується, пишається своєю вродою земля у весняних вінках...
...так і не запросить ту тремтливо-чарівну дівчину, з очима темно-зеленого листя...
...не зійде ще раз на гору, вершини якої раз у раз торкають діти неба – легкі хмаринки...
...не почує слів дощу, які стікають у самісіньку душу...
А побачить...
– Допоможіть йому! Ви ж бачите: в нього шоковий стан!
Навколо вересканили люди, десь здалеку чувсяя дикий виск „Швидкої”, хтось істерично кричав, а він...
...бачив лише небо...
– П’яний, от і втрапив у халепу, – повчально почала маразматична бабенція, діловито обмацуючи поглядом кожну деталь його одягу і найменшу зморшку обличчя.
– Бабцю, побійтеся Бога, – втрутилася молода панночка, яка тримала біля очей хустинку і часто стріпувала на неї маленькі блискучі краплинки. – Він не винен, то все той...
„Той” винувато тупцював біля колись шикарного авто, на якому тепер кривавилися сліди недавнього болю.
– Але ж, але ж...
...Він лежав, розіп’ятий, на сирому асфальті. З-під голови калиновою цівкою витікало життя. Його зусібіч обступили люди, співчутливо киваючи головами й голосно обурюючись, а він...
...бачив, як небо ще більше наблизилося до нього, обхопило всеньке тіло і стало вливатися теплими струменями блакиття досередини. І він відчув, що сам стає частинкою цієї краси, цієї синяви і величі, перетворюється на краплинку прекрасного неба і летить до нього назустріч над усім...
...Наче птах...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design