Йому 20. Ні, 40.
Перон. А він стоїть і дивиться вдалину. Його світло-русе волосся похитується від легкого вітру – на перонах протяги. Пальто щільно застібнуте, а на шиї зав'язаний шалик. За спиною шумлять цигани. Вони чекають на свій потяг. Цікаво, куди цигани їдуть?
І гул голосів. Підошви ковзають по бруківці, а диспетчерка оголошує нове призначення. Приїзд-від'їзд. Голос думає про чоловіка в майці. В ліжку. Його похропування і мимовільний порух носом. В диспетчерській мрія літає по кімнаті.
Йому 40. Ні, 30. Вдалині літають чайки, проте він їх не бачить. Лише засунув руки у кишені, бо стає холодно. Заплющує очі. На сусідній колії проходить собача. Мале – сіро-буре. Хвостик розганяє пил, що висить у повітрі. Песик нюхає ногу маленького хлопчика, що сидить на лавці. Після почутого звідкись вигуку щеня біжить до розчинених дверей у стіні перону.
Йому 30. Ні, 50. Він потирає чоло рукою і зітхає. Диспетчерка оголошує нове прибуття потяга. Знадвору вилітає жовто-зелений листок клена. Мабуть, осінь. Можливо, вже жовтень. Видно перший вагон.
Йому 50. Ні, 20. Він усміхається.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design