Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50956
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 15705, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.211.28.92')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

БІЛЯ МАГАЗИНУ В ГОА

© Юрій, 19-05-2009
БІЛЯ МАГАЗИНУ В ГОА

Під самісінькі скляні двері крамнички  з косметикою на головній вулиці Арамболю – найбільш популярного у російських туристів індійського селища-курорту-пляжу в Гоа* підкотив мотобайк або по нашому скутер чи мопед (найпоширеніший вид транспорту в Гоа і в Індії  в цілому , оренда всього 3-5 доларів на добу для  всіх бажаючих в Арамболі).
Чоловік, років тридцяти п’яти в ковбойському капелюсі, темних окулярах, червоним обличчям від незвично гарячого для європейців у січні азійського сонцю (до +30 за Цельсієм вдень) і дешевого алкоголю (пляшка місцевого віскі 0,7 л – трохи більше долара), залишився за кермом. Він спер своє чималеньке пузо на руль, опустив голову і, здається, одночасно відключив двигун байка і самого себе.
Пасажирка, трохи молодша, але теж в тілі блондинка, пішла за покупками.  
Продавець-індієць, як і більшість його соплемінників, худий, дрібний, дружелюбний, з втомленою за день посмішкою   намагається пояснити дрімаючому приїжджому: «Ноу паркінг, сер. Ноу паркінг», - щоб той не загороджував вхід-вихід в магазин.
- Та пашол ти, - чується у відповідь «велікій і могучій».
- Сер, май доор, - індієць хоче показати, що мотобайк заважає відкриватися дверям магазину. – Прівєт раша, как дєла? - намагається він ще й так показати своє миролюбство і знання російської мови.
- Іді работай, ідіот, - радить роздратований тим, що йому не дали покуняти, турист місцевому підприємцю.      
Мабуть, слово «ідіот» гоанець зрозумів правильно, бо усміх враз перетворився на злу гримасу. Індієць підняв руку вгору, схопив за металеву браму, що зачиняє і охороняє магазин в неробочий час, і різко потягнув завісу вниз прямо на голову іноземному курортнику. Той відскочив разом з байком метрів на п’ять.
- Казліна, ти што, обурєл? Нє відіш, моя лєді зашла к тебе в шоп? Давай обслуживай, - агресивний тон ковбоя пішов на зниження.    
Продавець щось хмикнув по-своєму і пішов до жінки, яка  вибирала потрібний собі крам і не звертала уваги на події біля дверей магазину, ніби, так і повинно було бути.
А водій продовжував кипіти, але так, щоб не голосно булькало й бризки слів не долітали до групки  тутешніх мешканців й іноземців-туристів, увагу яких привернув здійнятий поблизу галас: «Нічєго, прієду в Маскву, найду там какого-то індуса, ісбью до полусмєрті, ілі вообщє убью. Все равно, вас тут как сабак нєрєзаних…»

Ю.КОВАЛЬСЬКИЙ
Гоа, березень 2009 р.


* Гоа (англ. Goa) — штат на південному заході Індії, найменший серед штатів за площею і один з останніх за кількістю населення. Колишня португальська колонія в Індії. Населення 1,4 млн чоловік (25-е місце). Столиця — Панаджи. Найбільше місто — Васко-да-Гама.
Площа Гоа складає всього 3702 км², протяжність з півночі на південь 105 км., із заходу на схід максимально 65 км. Таким чином, Гоа є найменшим з двадцяти восьми штатів Індії. Гоа розташований в середній частині західного узбережжя Індії. На півночі він межує зі штатом Махараштра, на півдні і сході — з Карнатакою, а на заході омивається Аравійським морем. Довжина берегової лінії складає 101 км.
http://uk.wikipedia.org/wiki/Гоа

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.7481119632721 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …