Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51024
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 15658, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.143.168.172')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

// Була весна, боліла голова //

© Іван Лузан, 16-05-2009
         Була весна. Боліла голова. І все його життя останнім часом було окутане туманом – і моральним і погодним. Десь, на горизонті жевріло Сонце. І він не міг збагнути, це сутінкове Сонце чи світанкове? Полюси міняються з швидкістю світла і компас – не помічник. Все – на відчуттях.
         Закінчився цитрамон, ще раніше закінчились гроші. І йому лишилось одне – йти на вулицю і бігти. Хлопець одягнув вітрівку, оголивши трухляву вішалку, яка на прощання скрипнула. З неї таки почався театр. Театр одного глядача. Глядач на скрип не обернувся. На англійський манер він вийшов з своєї домівки, яка вірно гріла його убогість. Погода сказилась. Травень пробирав холодом до кісток. Але хлопець не змерзне. Він має інші плани: що-що, а хоча б теплим температурно його життя буде. Він згадав що біг лікує. І, вибравши напрямок, розвернувся і побіг.
         Ритмічно відлунювали в голові його швидкі кроки. На кожен другий крок його легені відповідали звучним видихом. Руки, якими він відштовхувався від холодного повітряного моря, також випромінювали звуки. Пробігши кілометр і опинившись в сквері, де не шуміли машини і самота заповнила простір, він зловив себе на думці, що сам є оркестром. І не лише музикантами, а й композитором і диригентом.
         Така аванґардова симфонія… Це примха одного настрою. Метелик одного дня. Насичено звучали її нутрощі, вплітаючи в чудернацьке мереживо все нові і нові звуки. Старі коливання засинали, і в цей же час народжувались нові. Він біг і розумів, що геній. Також, розумів, що ніхто ніколи не визнає цього, не визнає його. Вітер завтра подме в інший бік, але симфонія звучить лише в одну сторону.
         Коли симфонія закінчилась, голова вже не боліла.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.48894786834717 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …