Була весна. Боліла голова. І все його життя останнім часом було окутане туманом – і моральним і погодним. Десь, на горизонті жевріло Сонце. І він не міг збагнути, це сутінкове Сонце чи світанкове? Полюси міняються з швидкістю світла і компас – не помічник. Все – на відчуттях.
Закінчився цитрамон, ще раніше закінчились гроші. І йому лишилось одне – йти на вулицю і бігти. Хлопець одягнув вітрівку, оголивши трухляву вішалку, яка на прощання скрипнула. З неї таки почався театр. Театр одного глядача. Глядач на скрип не обернувся. На англійський манер він вийшов з своєї домівки, яка вірно гріла його убогість. Погода сказилась. Травень пробирав холодом до кісток. Але хлопець не змерзне. Він має інші плани: що-що, а хоча б теплим температурно його життя буде. Він згадав що біг лікує. І, вибравши напрямок, розвернувся і побіг.
Ритмічно відлунювали в голові його швидкі кроки. На кожен другий крок його легені відповідали звучним видихом. Руки, якими він відштовхувався від холодного повітряного моря, також випромінювали звуки. Пробігши кілометр і опинившись в сквері, де не шуміли машини і самота заповнила простір, він зловив себе на думці, що сам є оркестром. І не лише музикантами, а й композитором і диригентом.
Така аванґардова симфонія… Це примха одного настрою. Метелик одного дня. Насичено звучали її нутрощі, вплітаючи в чудернацьке мереживо все нові і нові звуки. Старі коливання засинали, і в цей же час народжувались нові. Він біг і розумів, що геній. Також, розумів, що ніхто ніколи не визнає цього, не визнає його. Вітер завтра подме в інший бік, але симфонія звучить лише в одну сторону.
Коли симфонія закінчилась, голова вже не боліла.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design