Попереду вимальовувався темний силует в білій пелені хуртовини. Людина, укутана в безліч шкур навіть не помітила силует, продовжуючи рухатись вперед, дивлячись лише собі під ноги. Позаду лишилось безліч спогадів, та людей. Позаду лишилось його минуле життя. Він не сумував і не радів. Він лишив його по заду і рухався вперед, намагаючись вибратись з цих місць і знайти укриття та спокій. А довкола була лише крижана пустка.
Силует потроху набирав обрисів та кольору. Тепер його бачив і подорожній. Це була чорна як вугілля, стіна скель, яка уходила далеко в небо, ховаючи свою вершину в низьких снігових хмарах. Мандрівник підійшов до неї і завмер, дивлячись високо вгору. Здавалось що вона монолітна, без будь-яких нерівностей та щілин, абсолютна вертикальна та плоска. Подорожній підійшов впритул і торкнувся її. Не гладенька, не рівна, однак видертися нагору було не можливо.
Мандрівник подивився праворуч. За метрів десять снігова завірюха ставала білою стіною, не даючи роздивитись що там.
Подивився ліворуч, і побачив ту ж саму картину. Завмер обираючи шлях. Невпевнено зробив крок ліворуч і завмер, вдивляючись в сніг. За хвилину рушив вперед, сповнений рішучості обійти стіну, чи знайти щілину, або можливість піднятись.
Година за годиною. День за днем минали в спробі обійти стіну. Іноді мандрівник зупинявся і намагався забратись на гору, стиснувши зуби, вчепившись в вертикаль, вгризався в кожну шпарину, чіплявся за кожний найдрібніший виступ. Однак навіть не дібравшись до пів шляху падав в холодний пухнастий сніг. Підводився і продовжував шлях. Іноді, знайшовши шпарину, намагався її розширити, протиснутись в печеру, щоб пройти темрявою на інший бік. Однак чорне каміння було занадто твердим.
Стіна не поступливо, дивилась увись, а мандрівник продовжував свій шлях в білій пелені снігової завірюхи, не усвідомлюючи того що ходить колом, хоча стіна не оточувала його...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design