Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50987
Рецензій: 95731

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 15013, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.19.31.73')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Жарт

Брати

© Наталка Ліщинська, 12-04-2009
                                                                         До одного із найвражаючих днів у історії людства


                                                                                                              Він сказав: „Поїхали!”

- Шефе! Ця гігантська дивовижа явно штучного походження! – схвильовано рапортував Арг Ендурмас командирові свого космічного корабля-розвідника.
- Та ну?! Хто б міг подумати, що ми зустрінемо тут розумне життя? – здивовано процвірінькав Сеудг Разхя Лшють.
Вони обнишпорили масу  комет, схожих на рідну, але несподівано знайшли космічне судно поблизу величезної планети, яка ніяк не могла породити життя.
- Дозвольте контакт, - майже благаюче витьохкав вчений, що вдивлявся у незвичайний об’єкт, котрий цілком затуляв усю чорноту космосу.
- Звісно, звісно… Нарешті ми знайшли те, що так довго шукали у глибинах безмежного Всесвіту, але нагадую всім: обережність, обережність і ще раз – обережність.
Капітан особисто наглядав за усім, керуючи операцією. Велетенська волохата морда чудовиська із чужинського корабля налякала членів екіпажу, однак, досвідчений Сеудг Разхя Лшють контролював кожен м’яз свого обличчя. Він до такого був готовий, хіба інша форма розумного життя мусить з вигляду нагадувати зарфіка? Більше того, командир добре розумів, що чужинці напевно відрізнятимуться від мешканців Зарфи. Хоча хто  знав, що аж настільки… Капітан змусив себе посміхнутись до інопланетянина.
Минуло кілька зарфінських діб і Сеудг Разхя Лшють уже не міг видушити усмішки, він жахливо втомився… Істота не йшла на контакт, дослідження показали, що рівень інтелекту створіння ніяк не дозволяє збудувати космічне судно і бути його пілотом…
Цю неймовірну шараду вони штурмували з різних сторін дуже довго, але розгадати її так і не змогли. Усі попередні покоління астронавтів, що шукали розумних братів, здавалось, осудливо дивляться на недолугі спроби своїх нащадків. І як не шкодував Сеудг Разхя Лшють, та  врешті-решт наказав: «Ми повертаємось додому…»

Супутник спалахнув у атмосфері, до останнього моменту за показниками життєдіяльності пасажира-собаки слідкували з Центру управління польотом...
- Через кілька років туди полетить людина! – впевнено і голосно, щоб почули всі у залі, промовив невисокий опецькуватий дядечко, аби якось перебороти напругу й слабке почуття вини. Він знав, що залишки супутника і рештки пса у ньому догоряють в цю мить…

Через сім літ, 12 квітня 1961 року, людина вперше власними очима побачила свою планету збоку…


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© NATALKA DOLIAK, 13-04-2009

Та вони дійсно - ЕНДУРМАС!!!!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Залєвський Петро, 13-04-2009

Люблю мініатюри...

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Олег Derim, 13-04-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© ... ..., 13-04-2009

Упс!

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© black3012, 13-04-2009

Пожартували :)

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Дара К., 13-04-2009

Дотепно...

На цю рецензію користувачі залишили 8 відгуків
© Микола Цибенко, 13-04-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78369402885437 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …