Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 1501, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.84.7.255')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

Second Hand

© Ігор, 01-06-2006
Я завжди вибирав собі одяг ретельно і зважено. Настільки уважно, наскільки це може заклопотана людина. Гарний одяг, в смислі підходящий, знайти буває дуже важко. А підходящий одяг має бути не тільки зручним та красивим, але й підкреслювати основні риси особистості, соціальний статус його носія.
Я був просто щасливий, коли побачив, що одна торгівельна марка задовольняє всі мої критерії!.. Тепер все я купую тільки в її крамницях і наперед знаю, що одяг буде для мене вищою мірою підходящим. Та й чому тільки одяг?.. І взуття, і спідню білизну можна купити коли не в кожному, то в кожному другому магазині чудової фірми.
Ця торгівельна марка зветься Second Hand. Дослівно її назва перекладається з анґлійської як "Другі Руки". Смисл назви, який дослівно не можна перекласти з незрівненно багатшої анґлійської мови, означає "Якщо обридло носити, не викидай на ганчір"я, а віддай у ДРУГІ РУКИ, може комусь цей одяг потрібніший". Ось так!.. В самій назві фірми міститься моральний імператив! Знаючи це, вже не хочеться вислуховувати жодні протести проти капіталістів, якими б вони дошкульними не були... Я, повністю погоджуючись з етичним принципом моєї улюбленої фірми, віддаю одяг нужденним знайомим, коли проношу його третій-четвертий рік. Таким чином Second Hand потрапляє до третіх, четвертих а інколи - п"ятих рук.
Практично в кожному кварталі будя-якого міста, що я бачив, є крамничка Second Hand. Так вона і називається. Хоча, далеко не завжди. Часто її називають ріднішими нам назвами. Наприклад, "Дешевий одяг" (тоді діти тицятимуть пальцями на вивіску і питатимуть мам "А што такоє одЯґ?"). Або - "Нєдороґая одєжда із Європи". Це - російська версія назви в крамницях спеціально для еміґрантів, котрих зараз безжально притісняють наші націоналісти, прагнучи понищити їхню прекрасну зникаючу мову.
Крамниці Second Hand зазвичай невеликі, щоб в них не накопичувалось багато людей і кожен почував себе вільно. Вони розташовуються на перших поверхах житлових будинків, та й інших споруд. Інколи це - затишні бутіки в напівпідвальних приміщеннях.
Персонал крамниці весь час посміхатиметься, дивлячись на клієнтів. В торгівельних приміщеннях завжди працює кондиціонер.
В магазині самообслуговування. Одяг лежить по спеціальних секціях, відсортований за типами: дитячий, жіночий і так далі. Покупці самі вибирають, що їм до вподоби, маючи змогу скільки завгодно розглядати і випробовувати товар на дотик та міцність. Потім несуть ся сподобавший товар на зважування. Адже вартість всіх речей визначається в залежності від ваги. Бо всі речі в "Других Руках" однаково чудові, і не можна говорити що одне краще за інше. Просто є легші і важчі. Щоправда, в кожній секції різна вага за кілоґрам - від сорока до двох гривень. Це, можна висловитись, "еліт-клас", "преміум-клас", "бізнес-клас"...
Коротше, кожному своє. Ціни, як бачите, такі доступні, що не вілякують середнього українця.
Фірма Second Hand проводить різні акції. Дві з них постійнодіючі і такі милі народові, що навіть не рекламуються і є вже гарною традицією.
Перша полягає в тому, що новопривезений одяг з кожним днем дешевшає. Якщо його не купують до нового завозу (завіз зазвичай раз на тиждень, в якийсь будній день), то він відкладається в окрему секцію для уцінених речей. Це і є та секція, де речі по дві або п"ять гривень за кілоґрам. Виглядає вона як величезний кошик, з якого більшість покупців і вибирають собі стильні лахи.
Друга акція - хто купить сорочку, отримує через три роки жилетку; хто купить штани, отримує через три роки шорти. Люди, котрі носять одну й ту саму сорочку чи штани від Second Hand без перерви, зазвичай отримують жилетку і шорти значно швидже.
Поспішайте відвідати найближчий магазин Second Hand! Якщо ви там ще не були, ви відкриєте для себе місце, де дешево можна придбати найкращий європейський одЯґ!..
...Але... Second Hand за рекламу мені не платить, тому я одразу попереджу про одну його ваду. Думаєте чому в кожній крамничці працює кондиціонер? І влітку і взимку?..
...Для очищення повітря, щоб люди не вчаділи. Звичайна вентиляція не допомагає. Просто одяг обробляють спеціальною речовиною (мабуть, антистатиком, щоб пил не сідав). Ця речовина, нажаль, дуже смердюча. Зрідка частину завозу не обробляють, але тоді одяг чомусь ще смердючіший.
Тож рушайте мерщій до "Других Рук"! Я розповів вам все про цю чудову торгівельну мережу. Купіть там собі ганчірок з модними написами незрівненно багатшою анґлійською мовою і носіть на здоров"я! Будьте красивими і стильними!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Third Eye Blind

© , 02-06-2006

Не знаю, що це таке - реплейсмент

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Кока Черкаський, 01-06-2006

Product placement

© М. Гоголь, 01-06-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.73510813713074 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …