Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 14837, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.116.118.198')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Ліфти

© Євдокія Кориця, 01-04-2009
Наші паралельні ліфти те тільки й роблять, що розминаються. Одному судились парні поверхи, другому - непарні. Дзеленчать, бадьоро, хвацько сповіщають про прибуття і поспішають замкнутися в собі, проковтуючи нові й нові порції людей. Вони, ці люди, такі несхожі між собою! Ліфтам до цього байдуже. Люди здатні стояти мужньо й уперто в ліфтовій порожнині, навіть коли противний сигнал попереджає про перенасичення. Стояти до останнього. Ці люди так поспішають, що спроможні затримувати себе та інших у розхристаному ліфті. Так квапляться, що врешті спізнюються. Утім, наші ліфти таки злітають і спішать далі: розминатися одне з одним.
Наші ліфти поглинають думки тих, за ким на короткий час закривають свої цупкі обійми. Архів думок, на перший погляд, мусить бути товстеньким, але насправді рідко коли ліфтові забажається зберегти щось із розмірковуваного в своїх мікросхемах. Не дивно – що там цінного… ці люди найчастіше стоять і позирають спідлоба: вимірюють частоту зміни цифр на екранчику. Можна подумати, що бояться, аби ліфт одного разу не пожартував із ними і не понісся в протилежному напрямі! Ні, це не в його стилі; він може хіба заклякнути на місці: від утоми або від депресії. Та й то це буває зрідка. У такому разі ліфт вирішує, що більше не можна терпіти. Вихід один, так, єдино правильний вихід – побачитися з іншим паралельним ліфтом, що розвозить людей по парних поверхах... І він зупиняється. Але не наважиться розпростерти руки, сумніватиметься, перестане поглинати думки. Так може тривати більш-менш довго. Бо ж ліфту не дадуть вагатися стільки, скільки йому захочеться – прийде ліфтер Петро Ілліч. Психологічне втручання і… Люди йдуть виправдовуватися за своє неймовірне спізнення. А ліфт звикає, а ліфт поступово забуває голос того, з яким більше за все на світі жадав стрітися. А ліфт зостається з нецікавими йому думками, з усім, що доводилося йому переживати в собі: з фарбуванням губ біля його дзеркальної стіни, з поцілунками, сміхом, з мішками сміття, з ящиками свіжих булочок, з танцями від щастя чи очікування…
А ти думаєш, то тільки людям буває так важко знову перетнутися на нашій круглій землі?
Просто благаю тебе, не будь ліфтом.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© NATALKA DOLIAK, 06-04-2009

розумію..

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юлія Кориця, 04-04-2009

ліфтологія

© , 03-04-2009

Ліфти надихають

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Женчик Журер, 02-04-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© , 02-04-2009

Самотність ліфта

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Антон Санченко Статус: *Експерт*, 02-04-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.5753531455994 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …