Брів дорогою, нікого не залишив позаду, нікого поруч, нікого попереду. Знав, що просто втомлений, це ще не виснаження, коли мозок наказує йти, а нога лиш трохи посувається вперед, підгинається, геть неслухняна, і... падаєш вперше. Ще якийсь час намагаєшся встати і човгати на двох, та недовго. Врешті-решт у порожній голові з’являється геніальна думка й висвітлює просту істину. Краще повзти, не витрачаючи сили на піднімання обважнілого тіла. Куди він преться? Та куди-небудь...
Не визнавав, але добре усвідомлював, що він заздрить отим людям. Так, їм, дурним, жадібним, потворним істотам! Він! Заздрить! Звичайним смертним доступна розкіш сну, та він спати не вміє. Вони живуть лиш мить, а в нього – вічність у минулому. Та, що гірше, і в майбутньому теж...
Тисяча років. Скажеш, та оті слова тривають всього кілька миттєвостей. Але хай би хто спробував рік за роком жити. Порахувати тільки: один, два, три, чотири, п’ять, шість, сім, вісім, дев’ять, десять, одинадцять, дванадцять, тринадцять, чотирнадцять, п’ятнадцять, шістнадцять, сімнадцять, вісімнадцять, дев’ятнадцять, двадцять, двадцять один, двадцять два... Ну як? На довго вистачить? А то ж лише лічба, жити доведеться незмірно довше. Вічність, не тисячу років...
Світлосяйний... Він колись відмовився від тягару, одним порухом скинув геть кляту вагу любові. І його теж спихнули, мов зайвий вантаж. У самісіньке серце пекла, на цю мерзенну землю. Він забув уже, коли востаннє його плоть поривалась на вигляд красуні. Лише перші сто тридцять вісім разів він бавився в оту гру. Скільки це тривало? Двісті сімдесят три роки. Ніжні білявки, чорнокосі вродливиці, руді з лілейною шкірою... Жодна з них не кричала від задоволення, коли він прохромлював безжальною сталлю своєї плоті їхні тіла. Він викрешував з них виття жаху, стогін болю, вереск ненависті й люті...
Двісті сімдесят три роки він пречудово обходився без любові, брав усе, що було доступним у даному йому на власність королівсті. Та настав той день... Він глянув на чергову жінку. Такі народжуються раз на століття, вона була неймовірно гарна. Зараз і тут. Але він виразно побачив її майбутнє: м’ясо, напіврозкладене, зогнивше, в якому вирує черва... І надалі це повторювалось раз у раз. Більше його плоть не озвалася.
Потім йому відмовив смак. Він безліч разів скуштував різні страви, екзотичні фрукти, пив п'янкі трунки - геть усе спробував...
Музика, вино, жінки, азарт... Згодом уже нічого не цікавило.
Він збожеволів. Бог дав йому волю. Його цілковито звільнив Бог...
Віддавна він став причиною нещасть всіх довкола й збурює хвилі нестримного жаху повсюди. І для себе самого став кресалом страху... Навіки...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design