Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 13760, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.208.238.160')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза маразматична подорож думками

Щоденники

© Тарас Білка, 30-01-2009
Я знаю кількох людей, які ведуть щоденники. Я навіть бачив ці щоденники. Тобто не читав а бачив. Я бачив як вони в них роблять якісь записи, як вони з ними носяться, як вони їх перечитують, як не випускають з рук і не кладуть на видне місце. Я теж певною мірою відношуся до таких людей…

В дитинстві
В дитинстві діти часто ведуть щоденники. Ведуть не довго, бо це стає якоюсь каторгою. Я впевнений, що в дитинстві багато хто веде щодженниуки і записи в них майже всі однакові:
- прокинувся
- поїв
- пішов до школи
- прийшов
- поїв
- зробив уроки
- погрався на денді
- подивився на добраніч діти
- ліг спати
І так кожен день… дні три. Потім це все набридає і щоденник відносять у купу зі старими газетами, потім відвозять бабусі в село і спалюють у плиті. Так відбувається тому, що діти чують про щоденники щось цікаве, хочуть таке саме зробити. Але вони не такі як літературні герої і не усвідомлюють нащо треба ці щоденники.
Пізніше «щоденник думок» заміняє шкільний щоденник. Певною мірою він і є справжнім ЩОДЕННИКОМ. В ньому є якісь оцінки, двійки за поведінку, записи вчителів. Так можна простежити, коли дітям було в лом вчитися, коли в них був переломний вік. Однак ці щоденники відправляються на смітник переважною мірою, як зайвий непотріб.

В дорослому віці
Щоденники веде не так багато людей. Записи в них відрізняються від дитячих щоденників. Тобто записи у щоденнику відбуваються не щоденно, а за потребою. Яскравий приклад розумного щоденника показано у фільмі «Вечное сияние чистого разума» з Джимом Кері.
Мій щоденник у мене дуже давно. Його помаранчево-жовта обкладинка не схожа на обкладинку. Я ношу його вже кілька років як черепаха панцир і ніколи не залишаю його вдома. Не тому що не хочу щоб його читали, хоча це теж, а тому що іноді може схотітися згадати якісь поїздки, якісь події, якісь маразми, що там занотовані.  
Там є записи між якими пройшло півроку, є такі, між якими пройшло півгодини, є роздуми над подіями, про друзів, про те що коїться в голові. Перший запис зроблено 2 липня 2007 року, останній – вчора. Зараз у цьому зошиті залишилося дві чистих сторінки. Дві останніх сторінки цього щоденника, у якому моє життя за кілька років. А подій було багато…
Через якийсь час дві вільні сторінки будуть заповнені моїм життям. Тоді доведеться заводити новий зошит, але я вже звик до цього…

Навіщо?
Ну цього я точно сказати не можу. Знаю точно одне – пам'ять стирається, точніше заміщується. На місце старих подій приходять нові, деталі стираються, і от щоб відчути ті деталі я можу почитати потрібний запис. А колись, можливо, цей зошит знайде хтось. І, можливо, з того зошита щось знадобиться для чогось, а можливо… лише перед папером ми можемо бути чесними на сто відсотків. Тому й не хочемо, щоб це все хтось читав. Принаймні, доки ми ще тут…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Якось невпевнено

© onore_de_balzam, 03-02-2009

Веду щоденник з 8-го класу

© , 01-02-2009

Лише перед папером ми можемо бути чесними на сто відсотків.

© Василь Тибель, 31-01-2009

В мене був "футбольний щоденник"

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Alex Pysarew, 30-01-2009

[ Без назви ]

© Олег Derim, 30-01-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 5.0483331680298 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …