Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2698
Творів: 51624
Рецензій: 96047

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 13418, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.191.218.234')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Від щастя я не лікую

© Mary, 04-01-2009
На сірому килимі, на білому паркеті, в тісній кімнаті сидів чоловік. В очах його горіло безумство, руки тремтіли, а на колінах лежала книга, що була розмальовувала сотнею ієрогліфів.
Годинник тихо проспівав 12 годин неначе місячну симфонію часу. Тік-так-тік-так. Пора, Андрій, пора.
Що за чортівня? – звук годинника в його голові тут же стих.
Слова розбилися об білий паркет, і було чутно, як він в гробовій тиші, перегортає сторінки книги. Вшух, вшух. Одна сотня сторінок. Вшух, вшух. Під руками шелестіли померлі дерева.
- Ну. Мені так треба.
Його очі закутувала несамовита печаль, а душу обволокло щось. Що ж це було? Дивний голос в душі тихо наспівував цокання годинника, ще годину до закінчення дії закляття, ще п'ять хвилин на обдумування. А, може, не варто. Може, краще дати спокій її душі. Може, краще відмовитися і просто пережити весь біль. Пережити. Як дивно тепер звучало це слово. А ще ось ця фраза, яку створив Фрідріх Ніцше, вона не покидала його розум. Як  не крути, не міг він позбулося декількох слів: «Що не вбиває нас, робить нас сильніше». Хлопець відкинув геть дурні думки і став далі перебирати голубими очима рядки на сторінках.
Букви якось дивно зливалися, не бачивши слів, він шукав, шукав. І знов шукав.
- Дідько! – він розлючено поглянув на книгу.
Знову таки щось пішло не так. Чому, коли мета така близька, ця тонка нитка раптом розривається?
«Щось не так.» - прореготав за спиною годинник і вибив північ.
- Все втрачено. - зітхнув Андрій.
І залишилася тільки пустка. Пустка, яка поглинала щодня, щоночі. Пустка, яка роз'їдала очі, пустка, з якою він був віч-на-віч. Скипів чайник. Декілька ложок героїну допоможуть забутися. Але тільки навіщо? І за що? Питання поглинала тиша. Він віддавав перевагу діям.
На підлозі валялася книга, в душі горіла рішучість. Здійснити заданий план, пройти весь шлях до кінця і позбутися пригноблюючого відчуття.
- Чайник весело засвистів, і тиша на мить порушилася.
Заданий план. Потрібна кількість порошку висипається в ложку (якщо під рукою немає ложки, можна використовувати ампулу, денце жестяної банки і т.д.), заливається розрахунковою кількістю води, доводиться до кипіння (до повного розчинення порошку), через ватяну кульку вся ця справа вбирається в шприц і робиться укол. Все просто.
Результат буде один – кайф. Це все що і було треба.
Місяць за вікном набирав повноту. Спалахуючи то жовтим, то червоним вогнем, місяць висів над вимерлими будинками. Щось він знав. І вітер якось дивно завивав за вікном, ніби теж щось знав, щось відчував.
.На сірому килимі, на білому паркеті валявся шприц і тіло, яке час від часу кидало в тремтіння. Знову підсунули брудний героїн. Він обов'язково розправиться зі всіма, хто це зробив. Обов'язково! Коли прийде у свідомість. А зараз тільки подорож довжиною в життя.
Ранок наступив раптово і розвіяв дивне відчуття спокою. Його блакитні
очі були ще зімкнуті і, хоча, дія героїну майже зникла – він дотепер відчував почуття польоту. Відчуття світла і відчуття глибокого пофігізму, що обволікав з голови до п'ят.
Поволі розкрилася одна повіка, потім інша. Випалені очі подивилися навколо. Так, зміна обстановки завжди добра. Ще секунду тому він літав у вишині, а зараз повинен знаходитись в задушливій кімнаті. Дихання було дивно сповільнено, іноді, він навіть забував, зовсім забував дихати, але тепер треба було вдихнути. З кватирки сильним потоком  повалило свіже повітря. Хлопець відчув це. Дія героїну випаровується і вилітає в кватирку.
Він спробував поворухнутись тіло ломило зі скаженою силою. Ще один вдих, умисний рух, ніщо не виходить – видих. Зусиллям волі вдалося піднятися, ось тільки чи треба? Знову доведеться чекати ночі, знову доведеться чекати мороку і перегортати книгу. Але він повинен, ні, просто зобов'язаний це зробити! А інакше пиши пропало. А інакше знов буде чайник, ложка, білий порошок. Знов тотальний пофігізм і відсутність будь-якого роду думок. Як же набридло. Жадання інформації, жадання чужих життів, більше знати, більше мати – все посіріло на фоні. На фоні. Він задумався. А на фоні власне чого? Нічого. Нічого не було в голові і душі. Білий порошок все поглинув, ввібрав і заховав кудись в надійне місце. Але треба довести справу до кінця. Часу до ночі було так багато, сил все терпіти так мало. Хоча, ні. Сил у нього було предостатньо, навіть більше, ніж він міг би подумати, преставити і визначити. Все марно. Немає сил, їх взагалі в природі не існує. Тільки ресурси тіла і душі. Вони мають властивість то відновлюватися, то виснажуватися. А зараз, він стоїть в оточенні сірих стін і дивиться на книгу, яка безпорадно валяється на підлозі. Декілька годин, ще одна спроба щось змінити. Він сів на підлогу і знову дбайливими рухами поклав книгу на коліна. Сторінки знову зашелестіли під пальцями, що пожовтіли, в голову стала повертатись ясність і усвідомлення ситуації. Це закляття, воно повинне бути десь поряд, зовсім поряд. Де ж воно? Де? Не може бути! Адже зовсім недавно його погляд бігав по рядках цього дивного заклинання, зовсім недавно він бачив, бачив, знав. Пам'ять дивно підводила, серце зводило від злості. Не могло ж воно безслідно випаруватися і пропасти, впасти в невідомість. Як же бути? Питання марно засідало в голові. Треба перечитати все, до останнього рядка, до останнього слова і тоді він обов'язково знайде те, що потрібно. Обов'язково застосує це закляття, обірве шовкову нитку пам'яті.
З першої сторінки, з першої букви. Очі скажено бігали по сторінках, пальці перегортали книгу. Думки були тільки в магії, тільки в маренні, якому він всього себе і повністю присвятив. І яким він живився. Страх.. Підходив грудкою до горла, а раптом знову не вийде і знову і знову. Спроби вже набриднули. Нетерпіння.. Душило зсередини.
Час минав швидко. Закляття читалося легко, і з кожною новою сторінкою, палала надія. Побачити щось, що так бажала душа. Час клацав сторінки книги, а закляття все не було. Видно не доля. Він зітхнув і ще раз окинув поглядом годинник. Ближче до півночі, а залишилося 500 сторінок, так мало і так багато. Не только худенькие красотки хотят трахаться. Пышкам тоже хочется, чтобы их как следует выебали во все щели. Если тебе нравятся пухлые милфы, то переходи по ссылке и смотри порно зрелые толстые . Похотливые сучки осторожно садятся пиздой на член, стараясь не навредить парню, а потом дают ебать в пилотку и жопу в разных позах, кончая много раз с громкими стонами. Його віки безсило закрилися. Організм вимагав, вимагав чогось. Може, нової дози? Може, заспокоєння? А, може, чогось ще. Але чого, йому було наплювати. Дійти до мети, добитися. Ось що було важливо у цей момент!
  В очах сірим серпанком стали малюватися каламутні образи. Уява щось хотіла сказати. Щось хотіла крикнути у слід. Андрій, ти себе втратив! Думка обірвалася. Крик загубився в тиші. Раптом крик знов зазвучав дзвінко і тепер уже не в думках, а цілком реально вирвався з грудей.
- Прийди! – крикнув він і розплющив очі.
Пригноблююче відчуття того, що щось таки повинно відбутися повисло в повітрі. На білому паркеті, в самому центрі чорної зірочки, накресленої фломастером стало виникати щось. Якийсь каламутний образ з крихкими контурами, з незрозумілими рисами обличчя, в рваному одязі, воно виникало. В повітрі запахло дивним гіркуватим смаком. Не може бути. Думка була секундою, була миттю. Тижні практики і ось нарешті, нарешті щось відбулося.
Істота матеріалізувалася у нього на очах, стала набувати знайомих рис, яскравих фарб. Воно стало оживати.
Андрій безпорадно сидів на підлозі і просто дивився, спостерігав. Він забув все, що хотів сказати, які вимоги пред'явити, він просто спостерігав.
Через декілька секунд перед ним з'явилася дівчина в синьому одязі. Вона дивилася черство і жорстко, здавалося навіть, що вона не дихала і була зовсім мертва. Вони мовчали. Він дивився на неї, а вона на нього. Як би порушити цю тишу, як би сказати, та і що можна сказати. Чи має він таке право говорити? Тепер, коли мета була істинно така близька, тільки руку протягни. Він не знав, що робити і навіщо все це робити. Він не знав.
- Я… -  вирвалося з легенів.
Воно звучало не виразно, якось особливо сумно і по-своєму зухвало. Це я, звучало вже, як оброк всього до чого він так довго прагнув.
- Мовчи. – відповіла істота, - я знаю навіщо ти мене покликав.
В очах промайнула надія. Ну, тепер-то все буде! Тепер-то він зможе, зможе досягти мети.
- Допоможи мені. - вже напівпошепки сказав він.
- Допомогти? – просміялася дівчина. – Від щастя я не лікую!
На сірому килимі, на білому паркеті, в тісній кімнаті на підлозі валялися шприци. Біля холодної стіни, біля коричневого стільчика, сидів чоловік. Ясним шепотом, дивними словами, закликав когось. Не бачивши значення, не розуміючи життя, не дивлячись в дзеркало. Ще декілька шприців, ще декілька кроків і з'явилася б вона. Та, яка постійно приходила після третьої дози героїну.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Від щастя не лікую

© М.Гоголь, 07-01-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.033452033996582 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати