Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 13314, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.220.160.216')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для дорослих

БОЖЕВІЛЛЯ (частина 3)

© Дольна Оксана, 25-12-2008
Повінь

Дощ йшов три роки, лив без перестану…
Все почалося сонячного ранку; настала весна, тепла, ароматна, вона пахла підсніжниками, прілою землею, торішнім листям, талим снігом, голубим небом та співом птахів; була вона молода, заквітчана, осяйна; стовбурами дерев, дрібними пелюстками, бруньками відірвалася од чорного ґрунту, потяглася до небес. Смакувала вона ніби минулорічне яблуко чи малосольний огірок, виглядала як щойно зоране поле. То була гарна, але звичайнісінька весна аж доки не прилетіли вітри з півдня і не принесли з собою Середземне море. Так-так, вони схопили те море в охапку, ніби букет троянд для коханої притиснули до грудей аби вилити його на весну, аби втопити в ньому весну.
Все почалося сонячного ранку в березні, коли чорні хмари затягли небо і пішов дощ, він був свіжий, солоний на смак, він пахнув рибою та водоростями. Перші три тижні з неба лилася вода, лилася без перестану, бриніла, переливалася, видзвонювала так ніби хтось торкнувся струн чарівної арфи, а тоді посипалася риба, молюски, зрештою на землю звалилися кити та акули, вони трохи поборсалися у провулках і попливли досліджувати нові території. Люди спершу ховалися від дощу в домівках, під парасолями, куталися в теплі шкури, однак згодом, зрозумівши цілковиту безглуздість таких дій, відростили довгі хвости й обернулися русалками.
Три роки йшов дощ, три довгих роки плакали хмари аж доки Середземне море не плескалося там де раніше були скелі.
Так Бог попереносив усі моря на землі, згодом взявся за гори, переміщав їх без кінця, пересував, розкладав ніби фігури на шахівниці. Це тривало певно років сто аж доки Богу не забаглося знову попересувати океани. Тоді вітер ще раз притиснув Середземне море до серця й поніс кудись в далечінь разом з усіма рибами, русалками, водоростями та іншою живністю, але Божевільний, якому вже встиг обриднути хвіст, схопився за великий камінь і зостався де був – на дні великої западини, котра невдовзі поросла садами. Тоді чоловік скинув хвіст і знову став людиною.
Якось, темної ночі, Божевільний не міг заснути, дивився на безкрайнє зоряне небо й несподівано помітив: десь в районі Оріона відчинилися величезні ворота, з них полилося сліпуче сяйво, котре залило все довкола. Когось невисокого, крилатого, викинули за поріг небесного царства, дверима гримнули двері в нього за спиною, а він каменем полетів до долу. Через кілька століть почалася доба короля.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.83102488517761 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …