Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 13167, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '34.228.168.200')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Казка про свободу

© Дольна Оксана, 15-12-2008
Я розкажу вам легенду. Є почуття схожі на пісню, почуття які проникають в кожне серце, кожну душу, тільки розцвітають в них по різному. Я розповім вам про ніч, холодну й жарку, ніжну наче цвітіння на весні. Думаєте ніч не може бути такою? О, ви не знаєте ночі, не розумієш. Я навчу вас, я покажу вам.
Хай не буде більше світу, заплющте очі і ви побачите це: безкрайній степ розкинувся навколо, степ що тягнеться до самого горизонту і там, далеко – далеко на заході небо купає зорі в безмежній ріці. Місяць поглядає на землю, проміння його, здається, можна відчути, до нього можна торкнутися, коли прислухаєтеся може почуєте як воно видзвонює колискову травам, що туляться до ваших ніг. Висока, густа ковила, м`яка й холодна, вмита росами шепчеться з вами, розповідає свої таємниці. Більше немає світу, нема часу, якщо ви заговориш, коли зашепочете вас почує Господь і відповість вам. Далеко попереду вимальовується густа й темна примара, то ліс. Ідіть туди, не бійтеся, в ваших руках сила, в вашому серці любов, ніхто й ніщо не скривдить вас,  темрява відступить перед вами.
Ви йтимете поміж товстими стовбурами прадавніх дерев, тих які росли ще в Едемському саду і вони обдаровуватимуть вас своїми плодами. Ви назбираєте великих яблук, що падають на землю, розбиваються зрошуючи зелену траву соком. Ви ступаєте по ній наче по найдорожчому килиму і все йдете вперед, туди де в променях нічного світила поблискує озеро і зорі милуються в ньому своєю вродою. Ви сядете на великий камінь і чекатимете півночі коли на берег повиходять заквітчані мавки, а тоді розмовлятимете з ними й вестимете танок під мелодію наспівану ніччю. Навколо буде тихо – тихо, але ви почуєте стільки голосів, стільки розповідей гарніших від яких не знає людина. Ви зірвете зірку з небес і прикрасите нею своє волосся. Сила темряви, живлюща, безмежна, прадавня сила вливатиметься в вашу кров і ви будете щасливими й не буде того хто здатен зупинити вас, перешкодити вам бо ви будете вільні. Це моя легенда, казка про свободу якої людям ніколи не знати і яка зникне щойно розплющите очі.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 16-12-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Залєвський Петро, 15-12-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.71314406394958 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …