Мій перший спогад. Я на вулиці. Поруч із мамою. Ми стоїмо перед темно-зеленою лавкою. На лавці лежить істота. Вона трошки схожа на мого ведмедика*.
*Тут я підловлюю самого себе: отже, це не перший спогад, адже ти вже маєш уявлення про ведмедика та й про лавку, її колір, про маму, врешті-решт. Так, але ці знання нібито закладені в мене апріорно, а от перша подія у моєму житті (яку я можу сам пригадати) трапилася саме тоді*
Істота начебто спить, але в неї гострі, рухливі вуха, та й очі подеколи напіврозплющуються, дивлячись у... власне, у нікуди. Ми підходимо до лавки. Мама пропонує мені погладити істоту. Звичайно, мама якось її називає, але я не розчув як. Хоч і неохоче, але я гладжу її (дивно чому я чинив опір дорослим у дріб'язках, але в серйознах речах (таких як похід до стоматолога) слухняно приносив себе у жертву). Істота тепла і ніяк на мене не реагує. До неї підходить моя мама та гладить її за вухами. Раптом, істота перевертається на спину та намагається передніми лапами схопити мамину руку. Мама відсмикує її. А я ховаюсь за її ногу. Не маю сумнівів, що мама злякається і втече від істоти. Але мама сміється: "Диви - кішка доросла, а грається!" Істота (кішка) дивиться на мене. Вперше у житті я перехоплюю погляд нелюдини. Ми йдемо. Я озираюсь - кішка лежить на лавці зі заплющеними очима...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design