Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 13044, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.223.159.195')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка

Порося, що грало на трубі.

© Марина Демянко, 08-12-2008
Порося, що грало на трубі.
Жило собi  Порося. Воно народилося останнім, і тому було меньш за усiх  Але це було не єдиною відмінністю, цього поросяти.
Як ви гадаете, чим можуть відрізнятися  поросята помiж собою? Перше- це п'ятачками. Друге - копитцями. Третє - закрученими хвостиками.
От і не вгадали. У нашого Поросяти був музичний слух. Тільки не треба сміятися. А то воно може образитися.
   Як тільки Порося  народилося, то мама- свиня відразу  помітила, що воно дуже голосне. Але, прислухавшись, вона помітила те, що Порося не просто  голосно сопе своїм носом, воно насвистує якісь веселі мелодії.
Мама- свиня дуже здивувалася.
-Що це ще за музика така - сердито говорила вона, - Взагалі-Те перший раз таке чую. Поросята, коли їдять, не повинні відволікатися й свистіти своїми п'ятачками.
Але порося не могло не свистіти. Як ви, напевно, знаєте, у поросят на п'ятачку є дві дірочки. Отож, спочатку порося  свистіло двома відразу. А потім стало  закривати  копитцем то одну дірочку, то іншу. Виходило дуже  весело.
Порося постійно вивчало різні мелодії, почуті їм по радіо, і незабаром знало дуже багато пісень. Навколишні дивувалися незвичайним здатностям поросяти.
    А Мама- свиня дуже перймалася про те, що порося, може ушкодити свого п'ятачка.  Воно  постійно закривало копитцями свої дірочки. Тому вона вирішила, якщо дитина така обдарована, то треба купити  який-небудь музичний інструмент.
Коли були вихідни,  мами , взяла ізсобою Порося, i пішла в найближчий музичний магазин.
-У мене дуже талановита дитина, - сказала мама-свиня, продавцеві, - Порадьте, будь ласка, який музичний інструмент нам краще вибрати.
Продавець подивився на порося.
-Ну, на якому інструменті може грати порося - здивувався він.
Отут порося стало насвистувати своїм п'ятачком, якусь веселу мелодію.
-А навіщо, вам музичний інструмент, - запитав продавець, - Ваше порося чудово свистить своїм п'ятачком. У нього талант.
Мамі- свині було дуже приємно, що похвалили її сина. Але вона однаково сказала:
-Я  думаю. Що свистіти носом, дуже шкідливо. Тим більше він закриває його копитцем, а воно не завжди бувають чистим. Це негігієнічно.
-Напевно, ви праві. Я про це  зовсім не подумав, -  сказав збентежений продавець.
Поки вони розмовляли, наше порося вже вибирало собі музичний інструмент. Воно  перепробувавало усе. Грало на гармошці, стукало на барабані й навіть хотіло грати на роялі. Але все це було не те.
І отут порося помітило інструмент, що дуже йому сподобався. Це була труба. Чудова мідна труба. Порося стало дудіти в трубу.
Мама- свиня  дуже зраділа тому, що син сам вибрав інструмент.
Тепер порося, цілими днями, грало на трубі.
Незабаром всім це набридло, тому що це було дуже голосно.
Адже не можна  цілий день грати на трубі. Можна  оглухнути.
І одного чудового дня мама-свиня взявши поросяти за копитце, відвела його до  музичноi школи.
Тепер Порося грає в оркестрі, і ніхто не кричить на нього,  що він комусь заважає спати.
А оркестр користується величезною популярністю, і якщо з'являється афіша, із зображенням поросяти, що грає на трубі, усі приходять подивитися на це диво.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Марія, 16-02-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.11773204803467 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати