Тук-тук, тук-тук, тук-тук - витукувало серце швидкими ритмічними ударами у грудях... Теплий піт стікав із області виска до шиї... Він (не піт) стояв із великим дерев’яноручквим ножем, не лезі якого майоріло щось червоне... Збоку лежала жінка у заплямованому вбранні кухаря... Напроти нього (ножа) втрьох панічно не лежали люди у пікінерському. Ніж направлявся на пікінерів і ходив туди-сюди із рукою особи, яка його тримала...
- Не підходьте! Не підходьте! Всім в зад! - із шаленими очима і звичайним ротом кричав той, хто тримав ніж.
- Спокійно хлопче... все добре... - заспокоїв хтось, хто проходив мимо. Заспокоїв і вийшов через парадний вхід.
- Я це зроблю! Я присягаюся, я це зроблю! - ніяк не міг вгамуватися суб*єкт інциденту.
- Це буде велика помилка. Тобі цього ніхто не простить. Що ти твориш, задумайся! - ледь не істерично пропищала, як сіренька скалічена, ударом мишоловки, мишка, дівчина у пікінерському.
- Що, ти, про це можеш знати!?... ти - взагалі тут нічого не знаєш! Ти не знаєш цю кухню і що тут твориться. Ти лишень пішак тут... студентка, тебе використовують, а ти навіть цього не можеш збагнути, - продовжував розказувати, на чому світ стоїть, хуліган...
- Хлопче зараз буде паніка... люди помітять що ми зникли... Просто поклади ніж і ми про все забудемо, - говорив пікінер без шолома...
- А ти, ти старий клен, що ти тут забув? Навіщо тобі цей весь маскарад? - запитував його отой.
- Просто поклади ніж... В мене сім*я, дочка, я не хочу проблем... - продовжував стариган.
- Не хочеш проблем? Він не хоче проблем... ха-ха-ха... Ви чули це? Він не хоче проблем... А хто їх хоче... Але ця бездіяльність не може довго тривати... Я це зроблю...
- Ніііііііііііііііііііііііііі!!! - витягнувши руку перед собою, кричав на Оскар третій пікінер.
- Пізно. - Із таємничим поглядом і пошепковим голосом промовив Він - Я це вже роблю!
Він покрутив у руках ніж. Навколо стояли оторопілі пікінери. Підійшов до столу, пропхнув ніж у банку з вишневим варенням і почав грубим шаром намащувати, прямо по маслу, хліб...
- Вони не будуть це їсти... - закриваючи очі промовив стариган.
- Бууудуть... будуть, - намащуючи промовляв володар ножа.
- Тільки через мій труп - сказала жінка, яка була непритомною, але вже стала притомна. Вона виявилася шеф-кухарем у брудному халаті.
- Ні-ні-ні... я хочу хоч раз намастити бутерброди для гостей... я сюди кухарем прийшов працювати, а не протиральником плити, - розгублений від пробудження шефа, промовив спітнілий.
- Так, пікінери до роботи... через вашу відсутність, гості будуть скаржитися! В нас вечірка в стилі XVI століття чи як? А ви, пане, помаленьку покладіть бутерброди в сміттєву урну, а ніж на стіл і приступайте до роботи - плита брудна.
- Ніііііііііііііііііііііііііі!!! - витягнувши руку перед собою, кричав на Оскар третій пікінер.
Велика зала. Сидять дуже поважні люди. Виходе на сцену якась зірка. Дістає з конверту листок... Тук-тук, тук-тук, тук-тук - витукувало серце швидкими ритмічними ударами у грудях... і промовляє: "А Оскар за кращу чоловічу роль у пікінерському вбранні отримує.... о, Боже, я так хвилююся, отримуууууує... Богдан Ступка за участь у фільмі "За наказом царського уряду", режисера...", "Ех, а на його місці міг бути і я..." - подумав третій пікінер, попиваючи, після роботи, пиво, перед телевізором.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design