Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 12954, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.94.77.30')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Подарунок Янгола

© Phoenix, 04-12-2008

Осінній день... Огорнена золотою вуаллю жовтневого листя, вона вже майже забула про своє народження. І тепер хотіла стерти з пам’яті своє існування. Таке траплялось дуже часто. Не хоче чути ні привітань, ні рідних, ні друзів, та й взагалі будь-яких людей. Її заплутав вир думок, бо дорогу на небо шукають ті, хто заблукав на землі. Вона стала однією з них.
Просто закриває очі подалі від люду. Падає на ще не надто холодну землю і залишає розум. В цей час вона так втомилась боротись за життя без сенсу. Давно могла піти, але щось або хтось тримає.
Дівчина не відчуває світу і тіла. Не в змозі відкрити очі, бо не заслуговує бачити те, що за дверима. А там – такий блаженний спокій... тут вона не вперше. Знов привітала ілюзію. Він подарував їй погляд:
- Ваш світ також чудовий, але по-своєму. Той шлях веде у протилежність цієї іншої дороги, в ті інші двері, туди, де миліше душі твоїй.
Ні! Їй не потрібен спокій та забуття! Вона хоче жити. Не може більше бачити щоденної жорстокості та болю інших людей.
- Небагато треба. Може лише ковток магічного кохання.
Ангел легким жестом повів її до променя сонце-місяця на вершині гірського лісу. Променя, який ніжив такі потрібні їй грайливі хвилини присутності у тому вільному просторі.
Час повертатись... Два надто холодні кристали сліз розбились об золотий промінь вечірнього заходу, тим самим привівши дівчину до світла. Але цього разу не побачила тих самих верхівок оголених дерев, чи бузкову фантазію неба. Було щось інше...
Він сидів недалеко, схиливши свою голову на коліно, не в змозі відвести погляду від неї. Його довге чорне волосся плутав молодий вітер, все ще огорнений денним теплом. На його обличчі вона помітила сліди від сліз, які не встигло заховати повітря.
Німа розмова тривала вічність, та ніхто з них таки не зміг перекласти хоч щось на слова. Погляди злились в один потік емоцій. Їх не передати мовою жодної стихії. Тоді вони вперше закохались. Але шляхи їхні не розійшлись так само миттєво як і зійшлись.
Для нього вона стала тим єдиним, заради чого живуть і заради якого помирають. Дорога одна на двох. Мак туб.
Відтоді дівчина знову почала жити і радіти кожній миті. Споріднені душі віднайшли одне одного. Кохання палає до єдиної іскри життя. Ніякий чи то грудень, чи то лютий не здатен погасити променя, що подарував   Янгол...


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Вже краще

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© onore_de_balzam, 04-12-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.69482517242432 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …