Інколи мені здається, що я маленька, безпорадна лялька. Мене смикають за невидимі ниточки і я, сама того не усвідомлюючи, живу: плачу, сміюся, ненавиджу і люблю. Я так довго танцюю під цими нитками, що впевнена – усе роблю зі своєї власної волі, за власним бажанням і уподобанням. Я навіть не відчуваю болю від цих канатиків, що натирають мої зап’ястя , здавлюють горло і до крові затирають душу. І лише зрідка, коли відчуваю свою безпорадність у цьому світі, починаю розуміти: я – лялька, нікчемна і мала. І ви, – усі ви, – теж ляльки. І не важливо хто ви, і чого досягли, не важливо що думаєте і почуваєте, знайте: є хтось, кого нам судилося побачити, хто спланував усе ваше життя і написав потом і кров’ю велику міжпланетну трагікомедію під назвою «Життя».
...Я обожнюю високі будинки лише за те, що з їхніх стріх можна спостерігати за часточкою Всесвіту. Я забираюся на дах, подих перехоплює і я дивлюся. Дивлюся на людей: на те, що вони збудували і те, що руйнують… Я бачу їхню біль і щастя, безпорадність і силу, увесь цей могутній крихкий світ «Цивілізація». Я не досяжна для них там, на горі. Я навіть сама собі стаю чужа і можу дивитися на вас з боку, як в театрі.
Люди метушаться, мов мурашки. Кожен з них має свої думки і мрії, у кожного своя ціль, а може й нема… Але усі вони впевнені, що живуть і діють зі власної волі. А ті, хто пізнає правду… вони йдуть від нас. Туди, де все лише починається.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design