Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50956
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 1273, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.85.9.208')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Жіноча проза

Вертання. Історія одної жінки...

© Narechena_vitry, 13-05-2006
Сонце вже майже зайшло за обрій, коли я збагнула, як мені його не вистачає. Не пройшло навіть сорока хвилин, а він вже далеко, а він вже не зі мною. Можливо я більше не зустріну його, не побачу, не привітаю його – такого милого серцю, коханого… Чому сумбурні пустелі розлучили нас? Хіба ми цього чекали? – Ні… Ні не цього, а чого ж тоді? Мабуть, важко сказати, але ми однозначно до цього йшли.
Чому так все трапилось? Він обернувся щоб йти, а я не затримала його. Хіба не могла хоч крикнути йому у слід – божевільна… Так, я збожеволіла від своєї ревнощі і своєї гордості, хто б її від мене забрав? Та ні вона моя… все ж таки чому він пішов? Я ж не винна… чи винна? Винна в тому, що не кохала так як слід, винна в тому, що не віддавалась йому до краплинки, до останнього подиху, до кінця усього свого світу, на повну потужністю… чому я не віддала йому себе? Можливо маминого впливу забагато? Я виросла, як чемна дитина, яка слухає маму і не має права ступити крок вліво, крок вправо, а лише пряму та й прямо…
Дивно, але свою майбутню дитину я буду вчити так само, вчити, що слід робити, а що ні, вчити праведно жити, як було заведено на Україні з прадавніх віків. Можливо я сама на цьому схибила, можливо занадто мало любила його. Але ж він мені казав: «Ти у мене молодець, я тобою пишаюся.» - а потім взяв і пішов, та ж чому? Що я не так зробила?
Ось вже і місяць видніється з-за хмаринки. Тихо так, спокійно… навкруги ані пташечки, ані живої душі, все сидить по своїх домівках. А я блукаю нічними вулицями міста наче примара по цвинтарі. Хтось подивиться – перехреститься.
Іду далі. Минають будинки, вулиці, бульвари. Сквер змінюється сквером, будинок будинком.
Все змінюється, залишаюсь тільки я на просторих вулицях нашого міста.
І ось ніби промінь сонця серед пітьми. Іде мені на зустріч давня подруга шкільних років. Підійшла. Обняла. Привітала. Перекинулися фразами і мені ніби з душі відлягло, якось на диво стало легше. Дивно… що стара подруга, наче тягар зняла, наче очистила мою душу.
Іду… все кружляє наче ходжу по-колу, але ні. Наше місто невелике, будинки подібні, я вже доходжу додому. Нарешті… рідний двір. Перший раз, що повертаюся з прогулянки одна, і без всяких пригод, слава Богу дійшла. Зупинилась, завмерла. Мене наче током вдарило, закам’яніла – він… що йому ще треба? Хотілось пройти наче не помітила його – гордість жіноча. Та ні – спинилась, не дозволили сильні почуття. Усміхнулась. Він витяг з-за спини великий букет троянд, пригорнув, поцілував. І далі я вже смутно пам’ятаю, як опинилась у його ліжку, поряд з ним. Чому? Я ж цього не хотіла? Як все так сталось? Не знаю. Знаю одне, що буду вчити своїх дітей як має бути.
Після цього ми майже більше не бачились, а я і не шкодую. Любов пройшла, минулася з осіннім листям… маю надію все налагодиться у моєму житті.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Bay, 19-05-2007

Вивертання

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© @, 10-07-2006

Мені подобаються Ваші твори

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© svetakedyk, 25-05-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.45973896980286 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …